AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balparmak Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Balparmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
2 -2, 5 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun)
Badem (Ortasına koymak için)
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzerini bulamak için;
Yarım su bardağı irmik

Balparmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz,.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
Yuvarlayıp iki ucunu birleştiriyoruz, ayrı bir kaba irmik koyup tatlımızı arkalı önlü bulayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Şerbeti için tencereye suyu ve şekeri alıp kaynatıyoruz.
Yoğunlaştıktan sonra yarım limon suyu sıkıp 5 dk kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktığında ılık haldeyken sıcak şerbeti yavaşça ilave ediyoruz.
Üzerini kapatmadan 1-2 saat kadar dinlendiriyoruz toz antep fıstığını tatlımıza serpiştirip servis edebilirsiniz, afiyet olsun
Balparmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst