- Konu Yazar
- #1
Balon Pişi Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 su bardağı un
Kızartmak için; sıvı yağ
Balon Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
Unu koyarken markaya göre farklılık gösterebileceğinden 6. Bardaktan sonra kontrollü ekleyin.
Yarım saat dinlendirin.
Önce hamuru dörde sonra her parçayı ikiye bölün.
Hepsini tatlı tabağı kadar açın.
Yağı kızdırın ve az bir un atarak unun köpürmesini izleyin. Yağınız artık hazır.
Hamuru yağa atınca bir kepçe ile üzerini okşayın ve kızgın yağdan sürekli üzerine dökün. Böylece kabarır. Arkasını da aynı şekilde kızartın.
Altın sarısı gibi olunca servis tabağına alıp sıcak sıcak yiyin.
Afiyet olsun.
Balon Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1,5 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
7-8 su bardağı un
Kızartmak için; sıvı yağ
Balon Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemeleri karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin.
Unu koyarken markaya göre farklılık gösterebileceğinden 6. Bardaktan sonra kontrollü ekleyin.
Yarım saat dinlendirin.
Önce hamuru dörde sonra her parçayı ikiye bölün.
Hepsini tatlı tabağı kadar açın.
Yağı kızdırın ve az bir un atarak unun köpürmesini izleyin. Yağınız artık hazır.
Hamuru yağa atınca bir kepçe ile üzerini okşayın ve kızgın yağdan sürekli üzerine dökün. Böylece kabarır. Arkasını da aynı şekilde kızartın.
Altın sarısı gibi olunca servis tabağına alıp sıcak sıcak yiyin.
Afiyet olsun.
Balon Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı