- Konu Yazar
- #1
Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ( eli kurtarmak için )
Balon Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su, süt, şekeri ve mayayı bir yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
5 dakika bekletilip un eklenip yoğrulmaya başlanır ve tuz atılır.
Ele yapışan bir hamur olmalı kıvama gelince elimizi hamurdan kurtarmak için sıvı yağla topluyoruz hamuru ve 1 saat üzeri kapalı bir biçimde mayalanması bekliyoruz.
Hamur mayalanınca 2′ ye bölüyoruz ve 1 cm kalınlığında açıp çay bardağı ile daireler çıkarıyoruz.
Ve orta ateşte sıvı yağda pişiyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun,
1,5 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ( eli kurtarmak için )
Balon Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık su, süt, şekeri ve mayayı bir yoğurma kabına alınıp karıştırılır.
5 dakika bekletilip un eklenip yoğrulmaya başlanır ve tuz atılır.
Ele yapışan bir hamur olmalı kıvama gelince elimizi hamurdan kurtarmak için sıvı yağla topluyoruz hamuru ve 1 saat üzeri kapalı bir biçimde mayalanması bekliyoruz.
Hamur mayalanınca 2′ ye bölüyoruz ve 1 cm kalınlığında açıp çay bardağı ile daireler çıkarıyoruz.
Ve orta ateşte sıvı yağda pişiyoruz. Yapacak olanlara afiyet olsun,