SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Balon Pişi Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, tuz, kabartma tozu ,unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz.
Ne sert ne de yumuşak ele yapışmayacak kadar denetimli un ekleyin, marka ve unlar çeşitlilik göstermekte ve vaktiniz varsa 10 dakika dinlendirin.
Zamanınız yoksa hamuru 1 cm kalınlığında açıp ister çay bardağı ile yuvarlak ister bıçak yardımıyla istediğiniz formda kesebilirsiniz.
Önceden ateşte kızdırdığınız bol yağda kızartma sürecini yapabilirsiniz.Püf nokta; hamurun uygunca şişmesi için yağın kızgın olması kıymetli.
Deneyecekler afiyet olsun
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
Balon Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Süt, tuz, kabartma tozu ,unu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz.
Ne sert ne de yumuşak ele yapışmayacak kadar denetimli un ekleyin, marka ve unlar çeşitlilik göstermekte ve vaktiniz varsa 10 dakika dinlendirin.
Zamanınız yoksa hamuru 1 cm kalınlığında açıp ister çay bardağı ile yuvarlak ister bıçak yardımıyla istediğiniz formda kesebilirsiniz.
Önceden ateşte kızdırdığınız bol yağda kızartma sürecini yapabilirsiniz.Püf nokta; hamurun uygunca şişmesi için yağın kızgın olması kıymetli.
Deneyecekler afiyet olsun
Balon Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı