Balon Pişi (Az Malzemeli) Tanımı İçin Gereçler
1 buçuk su bardağı süt
3,5-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 paket maya
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Balon Pişi (Az Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri karıştırıp düzgünce yoğuruyoruz.
Ağzını streçleyip dolaba koyuyoruz.
Pişirmeden yarım saat evvel dolaptan çıkarın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve açın. Çok ince olmamasına dikkat edin.
Hepsini açtıktan sonra harlı ateşte ısınan yağa atın.
İki tarafı kızaran pişilerimizi peçete üzerine alalım.
İçine tatlı yahut tuzlu kahvaltılıklar sürerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Balon Pişi (Az Malzemeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 buçuk su bardağı süt
3,5-4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 buçuk çay kaşığı tuz
1 paket maya
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Balon Pişi (Az Malzemeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri karıştırıp düzgünce yoğuruyoruz.
Ağzını streçleyip dolaba koyuyoruz.
Pişirmeden yarım saat evvel dolaptan çıkarın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın ve açın. Çok ince olmamasına dikkat edin.
Hepsini açtıktan sonra harlı ateşte ısınan yağa atın.
İki tarafı kızaran pişilerimizi peçete üzerine alalım.
İçine tatlı yahut tuzlu kahvaltılıklar sürerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Balon Pişi (Az Malzemeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı