- Konu Yazar
- #1
Balon Bazlama Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
Un
Balon Bazlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm gereçler kaba alınarak karıştırılır azar azar un eği yapılarak ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında olacak biçimde hamur yoğurulur.
1 saat dinlenmeye bırakılır. 1 saatin sonunda portakaldan biraz büyük modüller alınarak beze yapılır. Üzerleri örtülerek 10 dakika daha dinlendirilir.
Bu sırada pişirilecek tava ocağa alınır güzelce ısıtılır. Dinlenen bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılarak tavada gerili önlü pişirilir.
Pişirme esnasında büsbütün bir taraf büsbütün pişmeden çevirirseniz yani daha sık çevirerek pişirirseniz daha çok kabaran bazlamalarınız olur. Afiyet olsun☺
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
Un
Balon Bazlama Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm gereçler kaba alınarak karıştırılır azar azar un eği yapılarak ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında olacak biçimde hamur yoğurulur.
1 saat dinlenmeye bırakılır. 1 saatin sonunda portakaldan biraz büyük modüller alınarak beze yapılır. Üzerleri örtülerek 10 dakika daha dinlendirilir.
Bu sırada pişirilecek tava ocağa alınır güzelce ısıtılır. Dinlenen bezeler servis tabağı büyüklüğünde açılarak tavada gerili önlü pişirilir.
Pişirme esnasında büsbütün bir taraf büsbütün pişmeden çevirirseniz yani daha sık çevirerek pişirirseniz daha çok kabaran bazlamalarınız olur. Afiyet olsun☺