- Konu Yazar
- #1
Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
Kibrit büyüklüğünde yaş maya
2 çay kaşığı tepeleme tuz
2 çay kaşığı tepeleme toz şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un ve tuz alınır, karıştırılarak ortasına bir çukur açılır.
Bu çukura sırayla, ılık su, maya, şeker ve zeytinyağı eklenerek kaşık yardımıyla maya eriyene kadar karıştırılır.
Ortadaki sıvı kısma yavaş yavaş kenarlardan unu ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.
Hamur toparlanır. Üzeri streçlenip, pak bir örtüyle bastırılarak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayası gelen hamurun üzeri açılarak havası alınır.
Un serpiştirilmiş tezgahta süratlice toparlayarak, mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
Bezelerimizin üzeri kurumaması için streç sinema ile kapatılır ve hafif unlayarak, yarım cm kalınlığında, tabak genişliğinde açılır.
Açılan bezeler pak sofra bezi ortasına alınıp, üstü kapatılır.
Yapışmaz bir tava ısıtılır, bazlamalar orta ateşte denetimli bir formda pişirilir.
Pişme esnasında bazlama tavaya alınır.
Kabarcıklar oluşunca, öteki yüzü çevrilir.
Kabarmaya başladığında tekrar çevrilir.
3. Çeşitte bazlamalar balon formunda şişerek kabarır.
Bir çeşit daha çevirerek ocaktan alınır.
Temiz bir sofra bezi ortasına alınarak sıcak sıcak servis edilir.
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
Kibrit büyüklüğünde yaş maya
2 çay kaşığı tepeleme tuz
2 çay kaşığı tepeleme toz şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un ve tuz alınır, karıştırılarak ortasına bir çukur açılır.
Bu çukura sırayla, ılık su, maya, şeker ve zeytinyağı eklenerek kaşık yardımıyla maya eriyene kadar karıştırılır.
Ortadaki sıvı kısma yavaş yavaş kenarlardan unu ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.
Hamur toparlanır. Üzeri streçlenip, pak bir örtüyle bastırılarak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayası gelen hamurun üzeri açılarak havası alınır.
Un serpiştirilmiş tezgahta süratlice toparlayarak, mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
Bezelerimizin üzeri kurumaması için streç sinema ile kapatılır ve hafif unlayarak, yarım cm kalınlığında, tabak genişliğinde açılır.
Açılan bezeler pak sofra bezi ortasına alınıp, üstü kapatılır.
Yapışmaz bir tava ısıtılır, bazlamalar orta ateşte denetimli bir formda pişirilir.
Pişme esnasında bazlama tavaya alınır.
Kabarcıklar oluşunca, öteki yüzü çevrilir.
Kabarmaya başladığında tekrar çevrilir.
3. Çeşitte bazlamalar balon formunda şişerek kabarır.
Bir çeşit daha çevirerek ocaktan alınır.
Temiz bir sofra bezi ortasına alınarak sıcak sıcak servis edilir.
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı