Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balon Bazlama

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
7 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
Kibrit büyüklüğünde yaş maya
2 çay kaşığı tepeleme tuz
2 çay kaşığı tepeleme toz şeker
3 yemek kaşığı zeytinyağı

Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına un ve tuz alınır, karıştırılarak ortasına bir çukur açılır.
Bu çukura sırayla, ılık su, maya, şeker ve zeytinyağı eklenerek kaşık yardımıyla maya eriyene kadar karıştırılır.
Ortadaki sıvı kısma yavaş yavaş kenarlardan unu ekleyerek yumuşak, hafif ele yapışan bir hamur yoğrulur.
Hamur toparlanır. Üzeri streçlenip, pak bir örtüyle bastırılarak yaklaşık 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayası gelen hamurun üzeri açılarak havası alınır.
Un serpiştirilmiş tezgahta süratlice toparlayarak, mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
Bezelerimizin üzeri kurumaması için streç sinema ile kapatılır ve hafif unlayarak, yarım cm kalınlığında, tabak genişliğinde açılır.
Açılan bezeler pak sofra bezi ortasına alınıp, üstü kapatılır.
Yapışmaz bir tava ısıtılır, bazlamalar orta ateşte denetimli bir formda pişirilir.
Pişme esnasında bazlama tavaya alınır.
Kabarcıklar oluşunca, öteki yüzü çevrilir.
Kabarmaya başladığında tekrar çevrilir.
3. Çeşitte bazlamalar balon formunda şişerek kabarır.
Bir çeşit daha çevirerek ocaktan alınır.
Temiz bir sofra bezi ortasına alınarak sıcak sıcak servis edilir.
Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst