- Konu Yazar
- #1
Balon balığı tehlike anında kendisini nasıl korur?
Balon Balığı, dış tehlikelere karşı içine hava almak suretiyle balon gibi şişerek kendini koruyor. İlk bakıldığında hiçbir savunma aracı yok gibi görünen balon balıkları geçici süreler için kendilerini şişirme yeteneğine sahiptirler.Hangi balık tehlike anında büyük görünmek için kendini su ile şişirir?
Hangi balık tehlike anında büyük görünmek için kendini su ile şişirir?Bu ailenin ”balon balıkları” olarak adlandırılmasının sebebi kendilerini şişirerek daha büyük görünme özelliklerinden gelir.
Balon balığı kendini nasıl şişirir?
Balon balıklarının derisinde yer alan dikenler, şişme halinde koruyucu bir duvar örmektedir. Daha büyük balıklardan kendilerini korumak için bir balon gibi şişen balon balıkları, tüm türleri arasında çene altından kendini şişirir. Çene altından gövdeye kadar şişerek çevresine yabancı balıkların dolaşmasını engeller.Balon balığı ile zehirlenmede aşağıdakilerden hangi yakınmalar ciddi bulgular arasındadır?
Balon balığı ile zehirlenmede aşağıdakilerden hangi yakınmalar ciddi bulgular arasındadır?Balon balığının içerdiği toksin, insanda önce kol ve bacaklarda uyuşukluk, baş dönmesi ardından terleme, kusma, morarma, konuşma güçlüğü ve felce hatta ölüme neden oluyor.”
Dünyadaki en zehirli ikinci hayvan olan balon balığında bulunan ‘tetrodotoksin’ adlı zehirli madde etkisini hızlı bir şekilde gösteriyor. İçerdiği zehir nedeniyle ölüme neden olan balık kendisini korumak için şişerek büyüklüğünün birkaç katına ulaşıyor ve adını da bu özelliğinden alıyor.
Balon balığı en çok nerede?
Balon balığı en çok nerede?Balon balığı Türkiye’de Ege bölgesi, Marmara bölgesi ve Akdeniz bölgesinde yaşayan bir balık türüdür. Balon balıkları ılık sularda yaşamaktan hoşlanan bir deniz canlısı olarak ifade edilmektedir. Bu balıklar bir tehdit algılayınca şişerek tepki vermektedirler.