- Konu Yazar
Balmumu lekesi halıdan nasıl çıkar?
Halıdan Mum Lekesi Çıkarmak için 1. Yöntem Plastik bir poşeti buzla doldurun. Plastik poşeti, balmumu lekesiyle doğrudan halınızın üzerine koyun. Balmumunun birkaç dakika donmasına izin verin. Plastik poşeti çıkarın ve mat bir bıçak kullanarak cilayı halıdan sıyırmaya başlayın.Halıdaki mum lekesi nasıl çıkar?
Halıdaki mum lekesi nasıl çıkar?Bir buzdolabı poşetine 4-5 adet buz koyun ve poşeti halının üzerinde bulunan lekenin üstünde bir müddet bekletin. İyice donan mum lekesini bir bıçağın tersiyle ya da bir kaşık yardımıyla kazıyarak çıkarın.
Kadifeden mum lekesi nasıl çıkar?
Mum lekesinde önemli olan diğer lekelerin aksine kuruduktan sonra müdahale edilmesidir. Mumun döküldüğü yüzeyin iyice kurumasını bekleyin. Birkaç buz parçasını lekenin üzerine tutarak soğutup sertleşmesini sağlayın. Yumuşak bir fırça ya da spatula yardımı ile kuruyan mumu kazıyın.Bal mumu nasıl temizlenir?
Bal mumu nasıl temizlenir?İçindekiler:
- Gereçler:
- Adım 1: İhtiyacınız Olan Şeyler.
- Adım: Balmumu Kazımalarını Suya batırın.
- Adım 3: Yüzen Balmumu Sudan Kayma.
- Adım 4: Yavaş Tencereyi Kur ve Sıcağı Aç
- Adım 5: Filtreyi Çıkarın ve Balmumu Soğutun.
- Adım 6: Nihai Sonuçlar ve Teşekkürler.
Deride mum lekesi nasıl çıkar?
Şu adımları izleyerek mum artığını temizleyebilirsiniz.- Önce damlayan mumun kurumasını bekleyin.
- Kuruyan mumu kaşık ya da sert bir spatula ile dikkatlice kaldırın.
- Mumun büyük kısmından kurtulduktan sonra damlama olan bölgenin üzerine kurutma kağıdı ya da yağlı kağıt koyun.
- Havlunun üzerinden ütülemeye başlayın.
Dipte kalan mum nasıl temizlenir?
Dipte kalan mum nasıl temizlenir?Yerlere mum kalıntılarının dökülmemesi için lavabonun kenarında çalışabilir ya da mumluğun altına bir gazete parçası serebilirsiniz. Bu yöntemle mum damlacıkları sizi uğraştırmadan kolayca temizlenir. Kalan mum kalıntılarını da temizlemek için sıcak su hazırlayın. Mumluğu sıcak su ve sabun yardımıyla temizleyin.