Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
5-6 adet kurutulmuş patlıcan
2-3 adet kurutulmuş kırmızı biber
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet soğan
3 yemek kaşığı kara buğday
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
Sıcak su
Bal

Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanları ve biberleri 20 dakika kadar haşlıyoruz. Buradaki amaç, patlıcanları ve biberleri kara buğdayımızla beraber pişirdiğimizde minimum sürede pişmesini sağlamak. O yüzden daha erken ya da daha geç de haşlanabilir kuru patlıcan ve biberleriniz. Ben 20 dakika kadar suda haşladım.
Haşlama işlemi tamamlandığında sebzelerimizin suyunu süzelim ve soğuk sudan geçirelim.
Soğanımızı yemeklik doğrayalım, sarımsaklarımızı da ince ince dilimleyelim.
Haşladığımız kuru patlıcan ve kuru biberi de dilimleyelim.
Ayrı bir tencereye zeytinyağı alalım. Soğan ve sarımsağı ekleyerek, soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
Domates ve biber salçasını da ekleyerek kokusu çıkana kadar bir kaç dakika daha kavuralım.
Doğradığımız kuru patlıcan ve kuru biberleri, kara buğdayı ekleyerek karıştıralım.
Malzemelerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyelim, tuzunu ayarlayarak karıştıralım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Yemeğimiz pişince, normal pilavda olduğu gibi suyunu çekecek.
Bu aşamada patlıcanlar da istenilen kıvamda pişti mi diye kontrol edin. Eğer onlarda pişmişse altını kapatın (pişmemişse biraz daha sıcak su ekleyip 5 -10 dk daha pişirin yemeğinizi).
Yemek hazır olup tabağa aldıktan sonra bir tatlı kaşığı balı yemeğinizin üzerinde gezdirin. Afiyet olsun .
Ballı Patlıcanlı Karabuğday Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst