AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ballı Cevizli Hibiskuslu Elma Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Ballı Cevizli Hibiskuslu Elma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 adet orta uzunluk Amasya elması (veya fuji elma da olur )
2 adet çubuk tarçın
4-5 adet karanfil
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı hibiskus
2 yemek kaşığı çiçek balı
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Yarım çay kaşığı toz tarçın

Ballı Cevizli Hibiskuslu Elma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Elmaları yıkayalım kabuğunu soyalım ortasını yavaşça oyalım limonlu suya koyalım düz bir tencereye elma kabuklarını yayalım.
Karanfili tarçını koyalım üzerine elmaları koyalım şekeri iki elmanın üzerine hisse edelim suyu üzerine dökelim kaynamaya 15 dk bırakalım.
Sonra hibiskusu ekleyelim 15-20 dk daha kısık ateşte kaynatalım sonra servis tabağına alalalım.
Tarçınla cevizi karıştıralım ortalarına dolduralım üzerlerine birer yemek kaşığı bal gezdirelim bir adet ceviz koyalım.
Not :Şekeri damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz dondurma yahut kaymak ile tüketebilirsiniz.

Ballı Cevizli Hibiskuslu Elma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst