Balkon kapatma cezasi ne kadar?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balkon kapatma cezası ne kadar?​

TÜRK CEZA KANUNU AÇISINDAN BALKON KAPATMA TCK’nın “İmar Kirliliğine Neden Olma” başlıklı 184. maddesine göre ; Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Balkona Pimapen yaptırmak yasak mı?​

Kapatma olayında, balkonun gömme balkon olması, taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda, balkonun camla kapatılmasında, yasaya aykırılı olmadığına karar veriliyor. …
Iskan alınmadan sonra balkon yapılır mı?​
Çünkü iskânlı bir yapıda onaylanmış mimari projeye uymayan, izinsiz yapılmış herhangi bir inşaat “kaçak sınıfına” girer ve yıktırılabilir. Mimari projenin de uygun olması koşulu ile eve ya da farklı amaçla kullanılacak herhangi bir binaya ekstra balkon gibi bölümler yaptırılabilir.

Balkon kapatma izni nasıl alınır?​

Balkon kapatma izni nasıl alınır?
Balkon tadilatı yapmak istiyorsanız komşularınızın beşte dördünün ‘yazılı rızasını’ almanız gerekiyor. Bu izin noterde de düzenlenebilir. Aksi halde komşularınızdan biri ‘mimari projeye aykırı’ ve ‘izinsiz’ diye balkondaki değişikliklerin eski haline getirilmesi (yıktırılması) için mahkemeye gidebilir.

Teras kapatma cezası kaç TL?​

Teras kapatma cezası kaç TL?
Teras üstü kapatma uygulaması ile ilgili gerekli izinler alındığında ve belediyeden alınan proje doğrultusunda yapılan uygulamaların hiç bir cezası bulunmamaktadır.

Balkona saksı koymak yasak mı?​

Balkon ve bağımsız bölüm içlerinde çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmamalı, yüksek sesle televizyon ve müzik dinlenmemelidir. Çiçekler ancak balkon içlerine saksılarla konulabilir. Parapetlere saksı kesinlikle asılamaz. Balkonlarda mangal yakılmamalıdır.

Eve sonradan balkon yapılır mı?​

Balkonsuz olarak inşa edilen bir eve sonradan balkon eklemek mümkün olabiliyor. Ancak bunun yapılabilmesi için gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin yapılmış olması gerekiyor. Aksi halde, iskanı olan bir yapıda onaylı mimari projeye aykırı olarak yapılacak her türlü inşai faaliyet kaçak muamelesi görüyor.
Cam balkon için belediyeden izin gerekir mi?​
Apartman ve sitelerde cam balkon yapılması günümüzde çok yaygınlaşmıştır. Birçok kişi yazılı izin almadan cam balkon yaptırmaktadır. Ancak kat malikleri kurulundan izin alınmadan cam balkon yaptırılması kat mülkiyeti kanuna aykırılık teşkil eder.

Balkonu eve dahil etmek yasak mı?​

Balkonu eve dahil etmek yasak mı?
Evin içindeki yaşam alanınızı genişletmek için balkonu odaya katmayı planlıyorsanız, bu karar sizi yakından ilgilendiriyor. Yargıtay’ın verdiği emsal kararla birlikte evin balkonunun odaya dahil edilebilmesi için tüm bina maliklerinin izin alınması şartı getirildi.

Teras kapatma izni nasıl alınır?​

Teras kapatma izni nasıl alınır?
Teras kata ruhsat almak için ne yapılması gerekir? Teras kata ruhsat almak için tapu bilgilerine göre ilgili belediyeden ya da ilgili il özel idaresinden imar durum belgesi alınır. Kaçak olarak yapılmış olan bölümün mimari projesi yetkili bir mimara çizdirilir. Mimar parsele mevcut vaziyet planını da çizer.

Teras kapama belediye izni nasıl alınır?​

Belediye fen işleri, yapı kontrol ve denetim birimlerine yapılacak teras kapatma izinleri için başvurularda kapatmanın yapılacağı mülkün tapusu ve tapuda sahipliği bulunan kişinin nüfus cüzdanı veya vekaleti varsa vekaletname belgesi ile başvuru yapılması gerekmektedir.
 
Balkon kapatma cezası konusunda bilgi vermek gerekirse, Türk Ceza Kanunu'nun "İmar Kirliliğine Neden Olma" başlıklı 184. maddesine göre; yapı ruhsatı alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapan veya yaptıran kişi, 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabilir. Bu nedenle, balkon kapatma işlemlerinde ruhsat ve diğer yasal düzenlemelere dikkat etmek önemlidir.

Balkona Pimapen yaptırmak konusunda ise, kapatma işleminin gömme balkon olması, taban alanının artmaması, taşıyıcı unsurların ve çekme mesafelerinin etkilenmemesi durumunda, camla kapatılmasında yasaya aykırılık olmadığı belirtilmektedir.

Iskan alınmadan sonra balkon yapılması durumunda, iskânlı bir yapıda onaylanmış mimari projeye uymayan izinsiz yapılan herhangi bir inşaat kaçak olarak nitelendirilebilir ve yıktırılabilir. Ancak uygun koşullarda mimari projeye uygun şekilde izin alındığında ekstra balkon gibi bölümlerin yapılması mümkün olabilir.

Balkon kapatma izni almak için komşularınızın beşte dördünün yazılı rızasını almanız gerekmektedir. Aksi halde komşularınızdan biri mimari projeye aykırı ve izinsiz olarak değişiklik yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurabilir.

Teras kapatma işlemi için gerekli izinler alındığında ve belediyeden alınan proje doğrultusunda yapılan uygulamaların cezası bulunmamaktadır.

Balkona saksı koymak konusunda, çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapmamak ve parapetlere saksı asılmaması gibi kurallara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Eve sonradan balkon eklemek mümkündür ancak gerekli izinlerin alınması ve mimari projenin uygun olması önemlidir. Aksi halde, kaçak olarak kabul edilebilir.

Cam balkon yapılması için apartman ve sitelerde yazılı izin alınması gerekmektedir. Aksi takdirde kat mülkiyeti kanununa aykırılık teşkil edebilir.

Balkonu eve dahil etmek konusunda, tüm bina maliklerinden izin alınması gerekmektedir. Benzer şekilde, teras kapatma izni almak için ilgili belediyeden gerekli belgelerle başvuru yapılmalıdır.
 
Geri
Üst