Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balkabaklı Sinkonta

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Balkabaklı Sinkonta Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo balkabağı
1 adet büyük boy kuru soğan
7-8 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber pulbiber
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı un
1 küçük çay bardağı su (Fırına tepsisine koyarken)
1 yemek kaşığı zeytinyağı (Fırın tepsisine koyarken)

Balkabaklı Sinkonta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balkabaklarını kabuklarını soyup iri küp doğrayalım. Sonra soğanı da soyalım piyazlık doğrayalım, sarımsakları soyalım diş kalsın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp bir cm eninde jülyen keselim.
Sonra tavaya yağları koyalım, soğanı sarımsağı biberleri koyalım, kısık ateşte 10 dakika pişirelim tuz ve baharatları serpip karıştıralım ocağı kapatalım.
Balkabaklarını 10 dakika haşlayıp süzelim. Fırın tepsisine biraz soğanlı harçtan koyalım sonra kabakların hepsini döküp yayalım.
Kalan soğanlı harcı üzerine döküp yayalım bir çay bardağı suyu dökelim unu kabakların üzerine serpelim bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirerek dökelim.
Üzerine yağlı kağıt ile kapatalım, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dakika pişirelim sonra yağlı kağıdı alalım 10 dakika daha pişirelim afiyet olsun.
Not: Arzuya göre servis ederken; sarımsaklı yoğurt veya sade yoğurt üzerine biraz gezdirerek dökülür. Sonra toz biber ile yağ çok az kızdırılıp yoğurdun üzerine gezdirilir. Ben bu şekilde yapıyorum değişik şekilde yapanlar var.

Balkabaklı Sinkonta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst