- Konu Yazar
- #1
Balkabaklı Magnolia Tanımı İçin Gereçler
1 paket burçak bisküvi
Balkabağı marmelatı için;
Yarım kilo balkabağı
Yarım su bardağı toz şeker
Gerekirse yarım çay bardağı su
Dileğe nazaran vanilin
Muhallebisi için;
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için ;
Ceviz
Balkabaklı Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bal kabağı marmelatı için;Kabakları dilimleyip üzerine toz şekeri ilave ediyoruz.
Suyunu salınca (aslında bir gece bekletmek daha hoş olur) ocağa alıp kaynatıyoruz yumuşayınca ezmeye başlayıp dilerseniz vanilya ekleyebilirsiniz.Blendırdan da geçirebilirsiniz.
Muhallebi için;Vanilya ve tereyağı hariç öteki tüm materyalleri (soğuktan) evvel biraz çırptıktan sonra ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyor. Orta ara karıştırıp soğutuyoruz ki kabuk bağlamasın.
Kuplarımıza evvel elle ufaladığımız burçakları ,sonra soğuyan muhallebiden, sonra püremizden üzerine dilerseniz ezilmiş cevizden ve tekrardan muhallebi ve burçakla sonlandırıyoruz.
Siz kuplarınızın büyüklüğüne nazaran sıralamayı azaltıp değiştirebilirsiniz. Elinize sıhhat
Balkabaklı Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket burçak bisküvi
Balkabağı marmelatı için;
Yarım kilo balkabağı
Yarım su bardağı toz şeker
Gerekirse yarım çay bardağı su
Dileğe nazaran vanilin
Muhallebisi için;
1 litre süt
Yarım su bardağı şeker
2 tepeleme çorba kaşığı pirinç unu
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Süslemek için ;
Ceviz
Balkabaklı Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bal kabağı marmelatı için;Kabakları dilimleyip üzerine toz şekeri ilave ediyoruz.
Suyunu salınca (aslında bir gece bekletmek daha hoş olur) ocağa alıp kaynatıyoruz yumuşayınca ezmeye başlayıp dilerseniz vanilya ekleyebilirsiniz.Blendırdan da geçirebilirsiniz.
Muhallebi için;Vanilya ve tereyağı hariç öteki tüm materyalleri (soğuktan) evvel biraz çırptıktan sonra ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz.
Kaynamaya başlayınca tereyağı ve vanilyayı ekleyip ocaktan alıyor. Orta ara karıştırıp soğutuyoruz ki kabuk bağlamasın.
Kuplarımıza evvel elle ufaladığımız burçakları ,sonra soğuyan muhallebiden, sonra püremizden üzerine dilerseniz ezilmiş cevizden ve tekrardan muhallebi ve burçakla sonlandırıyoruz.
Siz kuplarınızın büyüklüğüne nazaran sıralamayı azaltıp değiştirebilirsiniz. Elinize sıhhat
Balkabaklı Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı