AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balkabaklı Kup

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Balkabaklı Kup Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;
1 paket petibör bisküvi
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 bardak şeker
1 bardağa yakın un
Çeyrek paket sanayağ
1 paket vanilya
Balkabaklı kısım için;
1 kilo balkabağı
1.5 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
1 miktar çekilmiş ceviz

Balkabaklı Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bisküvilerimizi rondoda çekip cevizle ve eritilmiş tereyağ ila karıştıralım.
Kuplarımızın tabanına yayalım ama bastırmayalım.
Muhallabimizin malzemelerini vanilya hariç koyup ocakta pişirelim, kaynayınca altını kapatıp vanilyamızı ekleyelim.
Kuplarımıza bisküvilerin üzerine pay edelim.
Balkabağımızın üzerine 1 gece önceden şeker ekleyip bekleyelim.
Balkabağımızı 20-25 dk pişirelim, altını kapatmadan önce tarçın ekleyelim.
Rondodan geçirelim ve soğuduktan sonra kuplara muhallebimizin üzerine pay edelim.
Servis etmeden önce üzerine çekilmiş ceviz serpelim.
Balkabaklı Kup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst