Balkabaklari ne zaman toplanir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
222.515
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Balkabakları ne zaman toplanır?​

Ekim ayının ilk haftasında hasadını yaparız. Kabakları kestikten sonra toprakta kalan kısmını bir hafta güneşte kuruturuz.
Balkabağının oldugunu nasil anlariz?
Bitkinin üzerindeki yapraklar ve kırbaçlar kısmen sararmış ve kurumuştur. Balkabağı olgunlaştığında koyu turuncu zengin bir renge sahiptir. Meyvenin kabuğu sert olmalıdır üzerine basıldığında herhangi bir ezik oluşmaması gerekmektedir. Olgunlaşmış balkabağının üzerinde belirgi bir desen bulunmaktadır.
Kabak Hasadı ne zaman yapılır?
Bitkinin yapraklarının ve gövde kısmının tamamen sararıp kahverengine dönüştüğü, meyve sapının kuruyarak bitki gövdesinden kolayca ayrılacak duruma geldiği tam olgunluk döneminde, yani yaklaşık ekimden 110 – 120 gün sonra hasada başlanır. Hasat meyveyi bitkiye bağlayan sapın kesilmesi veya kırılması şeklinde olur.

Yeşil Kabak bozulur mu?​

Ayrıca sıkı etli ve parlak yeşil renkli olanlarını seçmeye özen gösterin. Yumuşamış kabaklar bayatlamaya başlamıştır. Satın aldığınız kabakları mümkün olduğu kadar kısa sürede tüketin. Çünkü kabak 1-2 gün içinde bayatlayabilir.
Balkabağı hangi ayda yenir?
Kasım ayında ise balkabağı, kabak, beyaz lahana, kereviz, pırasa, yerelması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı, mor lahanayı sebze olarak tüketirken meyve olarak ise eviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt tüketebilirsiniz.
Bal kabağı kaç ayda yetişir?
Çekirdek kabaklarda hasat, tohumların irileşip olgunlaşmasıyla, tam olgunluk döneminde yapılıyor. Bal kabağı yaprak ve gövdesinin sararıp kahverengiye dönmesi tam olgunluk dönemi anlamına geliyor. Ekimden yaklaşık 110-120 gün sonra hasat olgunluğuna erişiliyor.

Kabak dolapta kaç gün dayanır?​

Öncelikle kabağı buzdolabına koymadan önce güzelce yıkandığında Emin olmanız gerekir. Uygun şartlarla kabağı muhafaza etmeye çalıştığımız zaman ortalama bir hafta kadar taze kalmayı başarabilir. Doğru teknikleri uygulayarak Bir hafta boyunca tüm yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst