- Konu Yazar
- #1
Balkabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 dilim bal kabağı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
3 adet sarımsak
1 çay bardağı süt yahut krema tavuk suyu
veya 2 adet bulyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
1 litre su
Sıvı yağ
Balkabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabağı küp küp doğruyoruz patatesi rendeleyip, kabağımıza ekliyoruz. Suyunu ek edip ocağa alıp, kaynatıyoruz.
Tavada küp küp doğradığımız soğan, havuç ve sarımsak sıra ile soteliyoruz, yumuşayan kabaklarımıza ekliyoruz.
Tavuk suyunu tuzunu ekliyoruz yumuşayan sebzelerimizi blender dan geçiriyoruz.
Son olarak zerdeçal, pul biber ekleyip, karıştırıyoruz. Süt yahut kremasını ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun.
Not: Ben krema kullandım ağır olursa hafif su ile aça bilirsiniz.
Balkabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 dilim bal kabağı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
3 adet sarımsak
1 çay bardağı süt yahut krema tavuk suyu
veya 2 adet bulyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
1 litre su
Sıvı yağ
Balkabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabağı küp küp doğruyoruz patatesi rendeleyip, kabağımıza ekliyoruz. Suyunu ek edip ocağa alıp, kaynatıyoruz.
Tavada küp küp doğradığımız soğan, havuç ve sarımsak sıra ile soteliyoruz, yumuşayan kabaklarımıza ekliyoruz.
Tavuk suyunu tuzunu ekliyoruz yumuşayan sebzelerimizi blender dan geçiriyoruz.
Son olarak zerdeçal, pul biber ekleyip, karıştırıyoruz. Süt yahut kremasını ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun.
Not: Ben krema kullandım ağır olursa hafif su ile aça bilirsiniz.
Balkabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı