Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balkabak Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Balkabak Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 dilim bal kabağı
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet patates
3 adet sarımsak
1 çay bardağı süt yahut krema tavuk suyu
veya 2 adet bulyon
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
1 litre su
Sıvı yağ

Balkabak Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabağı küp küp doğruyoruz patatesi rendeleyip, kabağımıza ekliyoruz. Suyunu ek edip ocağa alıp, kaynatıyoruz.
Tavada küp küp doğradığımız soğan, havuç ve sarımsak sıra ile soteliyoruz, yumuşayan kabaklarımıza ekliyoruz.
Tavuk suyunu tuzunu ekliyoruz yumuşayan sebzelerimizi blender dan geçiriyoruz.
Son olarak zerdeçal, pul biber ekleyip, karıştırıyoruz. Süt yahut kremasını ekleyip 5 dk kaynatıyoruz. Sıcak servis yapıyoruz afiyet olsun.
Not: Ben krema kullandım ağır olursa hafif su ile aça bilirsiniz.

Balkabak Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst