- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 129.307
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Balkabağına en çok ne yakışır?
Balkabağına çok yakışan; zencefil, muskat ve tarçının yanı sıra damla çikolata parçacıklarının da yer aldığı tarif, kabağın püre haline getirilip kurabiye hamuruna katılmasıyla hazırlanır. Limonlu, portakallı, havuçlu kekten sıkılanlar için en lezzetli seçenek balkabaklı tarçınlı kek olabilir.Balkabağı Yaş Pasta nasıl yapılır?
Balkabaklı Yaş Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balkbağını temizleyip küçük küçük doğrayın.
- Tencereye alarak üzerine toz şekeri ve suyu ekleyin.
- Kabak püresi ılındıktan sonra yarısını bir kaba alıp hazırladığınız kremşantiyi ilave ederek karıştırın.
- Buzlukta karışımı 10 dk dinlendirin.
Kabaklı bisküvi tatlısı nasıl yapılır?
Kabak püresi için ayıklayıp yıkadığımız kabakları küp küp doğrayarak pişirme tenceresine alıp üzerine şekerini ilave ediyoruz. Kısık ateşte su eklemeden kendi suyunu çekip yumuşayana kadar pişirip altını kapatıyoruz. Dikdörtgen bir tepsinin içine bir sıra bisküvi dizip üzerine kabak püresinden yerleştiriyoruz.
Haşlanmış balkabağı ile ne yapılır?
Bal Kabağı Tarifleri: Tatlıdan Tuzluya 34 Lezzet- #1 Balkabaklı Tahinli Nefis Cheesecake. Sevde.
- #3 Bal Kabaklı Pasta. lezzetli_anlar.
- #4 Bisküvili Bal Kabaklı Pasta. Fatma Yazar.
- #5 Nefis Balkabağı Tarator.
- #6 Balkabağı Sütlüsü
- #7 Balkabağı Mücveri.
- #8 Bal Kabaklı Kurabiye (İlave Şekersiz, Yağsız)
- #9 Kabak Tatlısı Tarifi.
Bal kabağı Pasta nasıl yapılır?
Bal Kabaklı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabak tatlısı için; 1 kg kabak, 1 su bardağı şekere bir gece önceden yatırılıp, sabah kısık ateşte yumuşayana kadar pişirilip blendırdan geçirilir.
- Muhallebi için; tereyağı ve vanilya haricindeki malzemeleri tencereye alınıp, kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Yaş kabak tatlısı nasıl yapılır?
Kabakları geniş bir tencereye alın ve üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve en az 3 saat ya da 1 gece tezgahta bekletin. Bekleme süresi sonrasında suyunu salan kabakları ocağa alın. Kapağı kapalı şekilde yumuşayana kadar yaklaşık 30-50 dk kontrollü olarak pişirin.
Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları temizleyip, dilimleyerek tencereye alalım.
- Çok az miktar su ve şekeri ekleyip kapağını yarım kapatarak kısık ateşte pişirelim.
- Kabakların piştiğini çatal batırarak kontrol ettikten sonra suyunu süzerek bir kaba alalım.
Tencerede balkabağı tatlısı nasıl yapılır?
Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı dilimleyin.
- Büyük ve yanmayan bir tencereye (teflon olabilir) kabakları üzerine şeker serperek kat kat dizin.
- 4 yemek kaşığı suyu ekleyin.
- Bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
- Üzerine dövülmüş ceviz, şam fıstığı, Hindistan cevizi gibi şeyler serperek servis edin.
Haşlanmış kabak nasıl yapılır?
Diyet Kabak Haşlama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları doğrayıp çok az suyla diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Fazla haşlamayın sonra suyunu salıp lezzetini bırakıyor.
- Diğer yandan domates dereotu doğrayıp diğer malzemelerle karıştırıp haşlanmış kabağı ekliyoruz. Servise hazırdır. Afiyet olsun.