Balkabağı Tatlısı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Balkabağı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
1 büyük uzunluk balkabağının çeyreği
1.5 su bardağı şeker

Balkabağı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar içi temizlenip kabuğu soyulup 2 cm aralıklarla dilimlenir ve tencereye alınır.
Üzerine şeker ilave edilir (damak tadına nazaran dileyen şekeri arttırıp azaltabilir).
Vakit varsa tencerenin kapağı kapatılıp 2-3 saat dinlendirilir yoksa tencere kapağı kapalı olarak ocağa alınır ve kısık ateşte şekerler eriyip kabak sulanana pişirilir.
Akabinde orta ateşe alınır ve kapağı yarım kapalı olarak kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
Kabaklar sık sık denetime edilir ateş yüksek olmamalıdır. Afiyet olsun
Balkabağı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst