AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balkabagi muhallebisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balkabağı muhallebisi nasıl yapılır?​

Balkabaklı Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Doğranmış balkabağını küçük bir tencereye alıp toz şekeri üzerine serpin. Ardından kabakların yarısına gelecek kadar su koyup orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
- Muhallebiyi pişireceğiniz tencereye unu, pirinç ununu, şekeri koyun.
- Muhallebinin yarısını kaselere paylaştırın.

Balkabaklı tatlılar nasıl yapılır?​

Bal kabağı pastası yapımı için; öncelikle 1 kilo bal kabağını küpler halinde kesip, geniş bir tencere içine koyun. Kabakların üzerine 1 su bardağı toz şeker döküp, tencerenin kapağını kapatın. 1 gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün sabah tencereyi ocak üzerine alın.
Balkabaklı Magnolia nasıl yapılır?
Balkabaklı Magnolia Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balkabaklarını parçalara bölüp tencereye yerleştirelim ,her kabak parçası üzerine 1, 5 yemek kaşığı toz şeker koyup biraz dinlendirelim.
- Sulanınca kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Magnolia için.
- Muhallebi kıvamına kadar pişirelim.

Bisküvili kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Kabaklarımız piştikten sonra suyunu süzelim ve ezici ile püre haline getirelim. Üzerine cevizleri, bisküvileri ve tarçını ekleyerek güzel bir şekilde karıştıralım. Yuvarlak kelepçeli kalıbın tabanına hazırladığımız bu harcı yayalım ve üzerini güzelce düzeltelim.

Etimekli kabak tatlısı nasıl yapılır?​

Balkabaklı Etimek Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soyulmuş bal kabağını dilimleyin, tencerenize şeker ve su ekleyerek tam yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Etimekleri servis tabağınıza dizin, reçel suyunu sulandırdığınız 1 bardak su ile etimekleri ıslatın.
- Ezdiğiniz kabakları etimeklerin üzerine yayın, kaşıkla düzeltin.
Bal kabağı püresi nasıl yapılır?
Bebeklere mama olarak bal kabağı püresi yapmak isterseniz, bal kabağını suda yumuşayana kadar haşlayıp ya da buharda pişirip, hiç tuz ya da şeker ilave etmeden püre haline getirin. Soğuduktan sonra mama olarak yedirebilirsiniz. Arzu ederseniz içine elma, armut püresi de ekleyebilirsiniz.
Kremasız muzlu çilekli magnolia nasıl yapılır? Püf noktaları Tatlının kremasını sürekli karıştırarak pişirmelisiniz. Tarifin orijinali sıvı krema ve bebe bisküvisi ile yapılsa da siz dilediğiniz bisküvi çeşidi ile bu tarifteki gibi kremasız da hazırlayabilirsiniz.
(Ben çatalla ezdim) Sütü buzluğa koy 5-10 dakika soğut ve krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlamaya başla. Borcama ezmiş olduğun kabakları güzelce yay ve düzle, Kremşantiyi sür. Sonra üstünü fındık veya ceviz ile süsle. İki saat buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis et.
Tencerede balkabağı tatlısı nasıl yapılır?
Tencerede Kabak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı dilimleyin.
- Büyük ve yanmayan bir tencereye (teflon olabilir) kabakları üzerine şeker serperek kat kat dizin.
- 4 yemek kaşığı suyu ekleyin.
- Bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
- Üzerine dövülmüş ceviz, şam fıstığı, Hindistan cevizi gibi şeyler serperek servis edin.

6 aylık bebek için bal kabağı nasıl verilir?​

Küçük bir tencerede kabak ve suyu yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ardından bir fiske toz tarçın ekleyerek blenderdan geçiriyoruz. İsterseniz çatalla ezerek de verebilirsiniz bebeğinize ancak blenderdan geçirmek daha pürüzsüz bi hale getirdiği için ek gıdaya ilk geçiş döneminde bu şekilde hazırlamak daha uygun.

Fırında balkabağı püresi nasıl yapılır?​

Bal Kabağı Püresi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Dış kabukları ayıklanmış, irili ufaklı doğranmış bal kabakları sudan geçirilir. Fırın poşetine alınır.
- Çubuk tarçınlar eklenip fırın poşeti sıkıca bağlanır. Fırın poşetine kürdanla birkaç delik açılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede, yaklaşık 20-25 dakika kadar fırınlanır.
 
Geri
Üst