AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balın Faydaları Nelerdir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Balın Bilinmeyen 11 Faydası!

Çok sevilen bir gıda maddesi olan bal, bal arılarının hayat faaliyetinin insanlara hediyesidir. Üstelik bu çalışkan hayvanların tek ürünü bal değildir. Bunlara Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. sütü, propolis, arı poleni de dahildir. Bal ve diğer arı ürünlerinde insan vücuduna yararlı birçok vitamin ve mineraller bulunmaktadır.



İşte balın faydaları şunlardır;

1. Kolayca Sindirilir

Bal içindeki şekerlerin bir başka cins şekere (fruktozun glikoza) dönüşebilme özelliği sayesinde, yüksek miktarda asit içermesine rağmen, en hassas mideler tarafından bile kolaylıkla sindirilir. Aynı zamanda bağırsakların ve böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.



2. Süratle Kana Karışır ve Hızlı Bir Enerji Sağlar
Bal ılık suyla karıştırıldığında yedi dakika içinde kana karışır. İçerdiği serbest şekerlerden dolayı beynin çalışması kolaylaşır. Yapılan son araştırmalara göre, şekerlerin bu kendine özgü karışımı yorgunluğun giderilmesinde en etkili yöntemdir ve atletik performansı artırmaktadır.



3. Bal Kan Yapımına Destek Olur
Bal kan yapımı için vücudun gereksinim duyduğu enerjinin önemli bir bölümünü karşılar. Ayrıca kanın temizlenmesine de yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenleyici ve kolaylaştırıcı yönde etkisi vardır. Damar sertliğine karşı önemli bir koruyucudur.



4. Antimikrobiktir
Antimikrobik
etmenler belirli bakterilerin, mayanın ve küfün büyümesine engel olur. Balın, bakterinin barınmasına imkan tanımayan özelliği “inhibine etki” olarak adlandırılır.



5. Antioksidandır
Sağlıklı yaşamak isteyen herkesin özellikle antioksidan tüketmesi gerekir. Antioksidanlar, hücrelerde normal metabolizmanın zararlı yan ürünlerini temizleyen bileşenlerdir. Balın içeriğinde de güçlü antioksidanlar mevcuttur. Pinocembrin, pinobaxin, chrisin ve galagin gibi... Bunlardan pinocembrin sadece bulunan bir antioksidandır.



6. Vitamin ve Mineral Deposudur
Bal, fruktoz ve glikoz gibi şekerlerin yanı sıra magnezyum, potasyum, kalsiyum, sodyum klorür, kükürt, demir ve fosfor gibi mineralleri de içerir. Nektar ve polen kaynaklarının niteliklerine göre değişmekle birlikte, balda B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır. Ayrıca bakır, iyot, demir ve çinko da az miktarlarda bulunur.



7. Yaraların Tedavisinde Kullanılır
Balın havadan nem çekebilme özelliği, iyileşmeyi hızlandırarak yara izi kalmasını önler. İyileşmenin gücünü artıran kolajen liflerinin üretimini hızlandırır. Balın, yaranın etrafındaki şişkinliği azaltan antienflamatuar bir etkisi vardır, bu aynı zamanda hissedilen acıyı da azaltır.



8. Kalitesi Arının Uğradığı Bitkilere Göre Değişir
Dağlardan ve ağaçlardan alınan balın boş alanlarda alınan bala göre üstünlüğü vardır. Balın yüzde 70’lik kısmı doğrudan kana karışmaktadır. Bunun yanında balın içinde, her türlü mikrobun üremesini engelleyen birçok madde vardır. Bunun sayesinde bal, uzun yıllar boyunca bozulmadan kalır.



9. Vücudun Erken Yıpranmasını Engeller
Bal sinir bozukluğu nedeniyle uyuyamayan insanların sinirleri teskin eder. Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. de faydası vardır. Bal damarları genişletip, yüksek tansiyonu düşürür. Kalbi kuvvetlendirir ve çarpıntıları giderir.



10. Kalbin Her Tarafının Bol Kanla Beslenmesini Sağlar
Bal karaciğerin en iyi dostlarından biridir. Bal Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol. kendi kendini tamir etmesine imkan tanır.



11. Hastalıklara Şifadır
Balın içerisinde
, hangi çiçeğin poleni ve miktarı fazlaysa bal o bitkinin karakterize özelliklerini gösterir. Bronşit, gastrit, romatizma, mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri gibi birçok hastalıklara şifa olabilmektedir.
 
Geri
Üst