Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balikli goldeki baliklar oluyor mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balıklı göldeki balıklar ölüyor mu?​

İbrahim’in, Keldani kavmi hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atıldığı yer olarak bilinen Halil-ür Rahman Gölü’ndeki kutsal olduğuna inanılan balıklardan 500’ü öldü. Balık ölümleri nedeniyle ziyaretçilerin göle yem atmaları geçici olarak yasaklandı. Yapılan anonslarla ve açılan levhalarla yasak, ziyaretçilere duyuruldu.

Urfa Balıklı göldeki balıklar neden yenmez?​

Urfa Balıklı göldeki balıklar neden yenmez?
Balikligöl balıkları kutsal sayılır ve kimse yakalayıp yemez. Görevliler göl içerisinde ölen balıkları sudan çıkarıp başka bir yerde toprağa gömüyorlarmış. Efsaneye göre bir gün bir Albay bu inanış bir hurafedir demiş ve Balikligöl den bir balık tutturarak yemiş.

Balıklı göldeki balıkların cinsi nedir?​

Balıklı göldeki balıkların cinsi nedir?
Balıklıgöl, 150 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindedir. Derinliği 3-5 metre civarındadır. İçinde efsanelere konu olan sazan türü balıklar bulunmaktadır. Bu balıklara halk tarafından saygı gösterilir ve yenilmez.

Şanlıurfa Balıklı gölün hikayesi nedir?​

İbrahim’in atıldığı yerdeki ateşin göle, ateşte yanan odunlarınsa balıklara dönüştüğüne inanılır. Hz. İbrahim’in arkasından ağlayan Nemrut’un kızı Zeliha’nın gözyaşlarından ise Balıklı Göl’ün hemen yanında bir göl daha oluşur. Bu gölün ismi, Zeliha’nın gözü anlamına gelen Ayn Zeliha’dır.

Urfa Balıklı göldeki balıklar yeniliyor mu?​

Urfa Balıklı göldeki balıklar yeniliyor mu?
Urfa’nın merkezindeki tek balık kaynağından yemek yasaktır. Oysa balık yemek, sağlık açısından müthiş faydalı. Beyin gelişiminden, kalp hastalıklarına, kolesterolden, prostata, şeker hastalığından, kemiklere kadar sayılamayacak kadar faydası bilinen balık başlı başına bir mutluluk ve enerji kaynağı.

Balıklı Göl kutsal mı?​

Balıklı Göl kutsal mı?
Ateşin karşısına denk düşen tepeye yaptırılan iki büyük sütun arasındaki mancınıkla İbrahim ateşe fırlatılır. Ancak ateş göle, odunlar ise balıklara dönüşür. O gün bugündür buradaki göl kutsal sayılır. Tıpkı göl gibi içindeki balıklar da kutsaldır; her kim bu balıklardan yerse onun kör olacağına inanılır.
Balıklı gölün özellikleri nelerdir?​
Balıklı gölün başlıca özellikleri şunlardır.
- İnanışına göre kutsal balıklara sahip olmaktadır.
- Bazı rahatsızlıklara iyi geldiği gözlemlenmiştir.
- Şanlıurfa ilinin en önemli gölüdür.
- Günün her saatinde çok sayıda ziyaretçi tarafından ziyaret edilmektedir.
- Sıradışı bir göldür.
- Ülkemizin en önemli göllerindendir.

Balıklı göldeki balıklar yenir mi?​

Balıklı göldeki balıklar yenir mi?

Balıklıgöl kuranda geçiyor mu?​

Balıklıgöl kuranda geçiyor mu?
O kadar; ne su var ortada, ne de balık. Eğer böyle bir şey olmuş olsa, Allah bize o bilgiyi de verirdi. Bunu söyleyenlerin, dayandıkları hiçbir delil yok. Ne Kuran’da, ne de hadislerde böyle bir şey geçmiyor.

Balıklıgöl hikayesi Kuran’da geçiyor mu?​

Sivas Balıklıgöl hangi hastalıklara iyi gelir?​

Sivas Balıklıgöl hangi hastalıklara iyi gelir?
Yaklaşık 37 derece sıcaklıktaki suda yaşayan binlerce balık, sivilce ve yara kabuklarını yiyerek, deriyle kaplıca suyunun temasını artırıyor. Romatizma, kırık ve çıkık ile sinir, deri ve böbrek hastalıklarına da olumlu etkileri bulunduğu belirtilen kaplıcanın, özelikle sedef hastalığına iyi geldiği ifade ediliyor.

Balıklı Göl kuranda geçiyor mu?​

Balıklı Göl kuranda geçiyor mu?
 
Balıklı göldeki balıkların ölümü hakkında bilgilendirme ve yasakların duyurulması oldukça önemli bir konudur. Göllerdeki balıkların öldüğü durumlar farklı nedenlere bağlı olabilir. Su kirliliği, oksijen azlığı, hastalıklar veya doğal sebepler gibi faktörler balıkların ölümüne neden olabilir. Balıklı göldeki balıkların ölmesinin sebebi belirlenmeli ve çözüm yolları üzerinde çalışılmalıdır.

Balıklı göldeki balıkların kutsal sayılması ve yenmemesiyle ilgili olarak da kültürel inanışlar ve efsaneler önemlidir. Halkın balıklara saygı göstermesi, onları korumayı ve onlara zarar vermemeyi öğütlemesi güzel bir değerdir. Ancak sağlık açısından balık tüketiminin faydaları da bilinmektedir. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme için balık tüketimi önerilmektedir.

Balıklı göldeki balıkların cinsinin sazan türü olduğu belirtiliyor. Balıklı göl, Urfa'nın önemli bir simgesi ve kutsal kabul edilen bir yerdir. Halk arasında bu balıklara duyulan saygı ve inançlar da gölün özelliklerinden biridir.

Balıklı gölün hikayesi ise Hz. İbrahim'e dayanan eski bir efsaneye dayanmaktadır. Göle atılan odunların balıklara dönüşmesi ve gölün kutsal kabul edilmesi ile ilgili anlatılan hikayeler farklı kültürlere ve inanışlara zenginlik katar.

Son olarak, balıklı göldeki balıkların yenilip yenilmemesi konusu tartışmalı olabilir. Kültürel inançlarla sağlık arasındaki denge önemli olup, herkesin kendi tercihine ve inancına göre bu konuya yaklaşması doğaldır. Bu tür konuların saygı çerçevesinde ele alınması en sağlıklı yaklaşım olacaktır.
 
Geri
Üst