AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baliklarin sirti neden Siyahlasir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
130.212
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Balıkların sırtı neden Siyahlaşır?​

Sorunuzun ve konunun en açıklayıcı izahı aşağıdadır.Temel 2 sebep mevcuttur. 1-su değerlerinizde bozulma başlamıştır. sonuç sa tekdir;Balığın ümmin sisteminde zayıflama mevcuttur kuvvetlendirilmesi gerekir.Yani ne balığın büyümesiyle alakalıdır.Ne de mantar veya prazit kaynaklıdır….

Japon balıkları neden kuma sürtünür?​

Merabalar balığınızda dış parazit belirtisi var sanırım arkadaşlarımın dedigi gibi kaya tuzu ekle ve düzenli olarak dip çekimi yapmanı tavsiye ederim ve eger akvaryumunda sivri malzemeler varsa çıkarmanı öneririm eger yaralanırsa birtanesi hepsine yayılır.

Japon balıklarının kafası neden kararır?​

Japon balıklarının kafası neden kararır?
Japon balıklarında görülen kararmanın nedenleri arasında, bu balık cinsleri için üretilen yüksek karbonhidrat içeren yemlerin haricinde, gammarus, su piresi, spiriluna içerikli yemler gibi, canlı yemlerin verilmemesi, diğer bir tabir ile beslenme sorunları yer almaktadır.

Ters yüzen Japon balığı nasıl tedavi edilir?​

Ispanak ile beslenecekse ıspanakların haşlanması gerekir. 2 hafta kadar pazı ile beslenen balığın kabızlığı çözüleceği için normal yüzmeye başlayacaktır. Japon balıkları suyun yüzüne çıkmak için kesesini hava ile doldurur. Havayı alan Japon balığı suyun yüzüne çıkar.

Balığı yüzgeç neden siyah lekelenme?​

Ama bu şekilde yüzgeçlerin ucundan başlayanlar genelde amonyak veya benzeri su kalitesini bozan maddelerin aşırı birikmesinden oluşuyor. Önce bu maddelerden yüzgeç dokuları zarar görüyor, sonrasında iyileşirken dokuların rengi siyaha dönüyor.

Akvaryum suyuna tuz atılır mı?​

Akvaryum suyuna tuz atılır mı?
100 lt akvaryum için 1 çorba kaşığı tuz kulanılmalı ve her su değişimde ortalama haftada 1 çorba kaşığı kaya tuzu eklenmeli. Kaya tuzunu direk suya atmak yerine önce bir bardakta su ile eritmeli ve akvaryumun değişik bölgelerine yaymak daha faydalı olur. Tuzun fazla kullanınımıdan çekinmeliyiz.
Japon balıklarında siyah leke neden olur?​
Bulaşıcılığı yok ama diğer balıklarınız da aynı su içinde olduğundan onlarda da amonyak yanığı denen bu lekelerin oluşması olası. Ama hepsinde oluşmayabilir de. Bazısının mukoza tabakası daha yoğun olabilir, bazısının da stresten incelmiş olabilir. Tedavi ve önlemede önemli olan su kalitesini düzeltmektir.
Ciklet balığının ağzı neden kararır?​
ağzının kenarları(yanakları)kararma hafif morumsu bir renk aldı ise erkektir.fakat hafif yani çok az bir kararma (tozşeklinde)ise dişidir.tabi ilerleyen zamanlarda iyce kararırsada erkektir..
 
Balıkların sırtının neden siyahlaştığını anlatan açıklamaya göre, temel sebep su değerlerinde bozulmanın başlamış olmasıdır. Bu durum sonucunda balığın bağışıklık sistemi zayıflar ve kuvvetlendirilmesi gerekebilir. Bu durum büyümeyle, mantar veya parazitlerle ilgili değildir.

Japon balıklarının kuma sürtünmesi durumunda dış parazit belirtisi olabileceği ifade edilmiş. Kaya tuzu eklemek ve düzenli dip çekimi yapmak önerilmiş. Ayrıca akvaryumda sivri malzemeler varsa çıkarılması tavsiye edilmiş, çünkü balık yaralanırsa bu durumun diğer balıklara da yayılabileceği ifade edilmiş.

Japon balıklarının kafasının neden karardığı sorusuna verilen cevapta, beslenme sorunlarının etkili olduğu belirtilmiş. Yüksek karbonhidrat içeren yemlerin yanı sıra canlı yemlerin verilmemesi de bu duruma neden olabileceği vurgulanmış.

Ters yüzen bir Japon balığının tedavisinin ıspanak veya pazı ile beslenmesi şeklinde olduğu ifade edilmiş. Balığın kabızlığının çözülmesiyle normal yüzmeye başlayabileceği belirtilmiş.

Balığın yüzgeçlerindeki siyah lekelenmenin sebebinin amonyak veya su kalitesini bozan maddelerin birikmesinden kaynaklandığı açıklanmış. Bu maddelerin yüzgeç dokularına zarar verdiği ve iyileşme sürecinde dokuların siyah renge dönüşebileceği ifade edilmiş.

Akvaryum suyuna tuz eklenip eklenmemesi konusunda ise belirli ölçülerde kaya tuzu eklenmesi gerektiği ve tuzun fazla kullanımından kaçınılması gerektiği belirtilmiş. Tuzun eritilerek eklenmesinin daha faydalı olabileceği vurgulanmış.

Japon balıklarında siyah lekelerin oluşma nedeninin bulaşıcı olmadığı, fakat su kalitesinin düzeltilmesinin önemli olduğu belirtilmiş. Amonyak yanığı olarak adlandırılan lekelerin diğer balıklarda da oluşabileceği ve su kalitesinin düzeltilmesinin tedavi ve önlemede önemli olduğu ifade edilmiş.

Ciklet balığının ağzının kararması durumunda, ağzın kenarlarının (yanakların) kararması hafif morumsu bir renk aldıysa balığın erkek olduğu, hafif bir kararma (toz şeklinde) varsa dişilik belirtisi olduğu ve ilerleyen zamanlarda daha belirgin hale gelebileceği açıklanmış.
 
Geri
Üst