AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Baliklarda Bloat hastaligi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balıklarda Bloat hastalığı nedir?​

BLOAT HASTALIĞI (ŞİŞME HASTALIĞI) Daha çok Afrika kökenli Cichlid’lerde görülür. büyük parçalı yemlerin suda ıslatılmadan verilmesi. Belirtiler; Balık hızla halsizleşir, yem almaz, yemi ağızdan atar. Renk koyulaşır, saklanmayı tercih eder, hastalığın ilk 1- 2 gününde karın şiş ya da tersine içeriğe çökük.

Japon balığı neden suyun dibine inemiyor?​

En yaygın sebebi kabızlık veya organlarda büyüme sonucu hava kesesinin işlevini yerine getirememesidir. Sizdeki durum muhtemelen balığın genetik bir problemi ile ilgili. Az beslediğinizde dahi oluşuyorsa yapacak birşey yok. Fazla yemesini engelleyecek bir diyet ile idare etmeniz gerekiyor.
Akvaryum balıkları neden şişer?
Balığınızın herhangi bir sebepten dolayı bağışıklık sistemi güçsüzleştiğinde bakteri harekete geçer ve balığa içten saldırır. Eğer su değerleriniz olması gerektiği gibiyse ve akvaryumunuzda başka bir sorun yoksa, balığınızın şişmesinin tek nedeni yanlış beslenmedir.
Bloat hastalığı neden olur?
Bloat daha çok afrika menşeili cichlidlerin başına gelir. Özellikle herbivore (otçul) bir beslenme stiline sahip olan, yani doğada daha çok kayalardan yosunları (aufwuchs) sıyıran, veya yosun ve küçük kabuklularla beslenen Malawi mbuna türleri ve bazı Tanganyika türleri bloat olmaya yatkındırlar.

Bloat hastalığı bulaşıcı mı?​

Bloat bulaşıcıdır. Doğasındaki her tropheus bloat dır. Başlama nedeni ise çoğunlukla stresten kaynaklanır.

Japon balıkları neden suyun dibinde hareketsiz durur?​

Japon balıklarının çoğu sağlıklılarsa akvaryumun her yerinde yüzebilirler. Bu nedenle, akvaryumun dibinde veya köşede uyuşuk bir şekilde olması, genellikle balığınızın kendini iyi hissetmediğinin bir göstergesidir.
Balık hamile olduğunu nasıl anlarız?
İlk belirti dişi balığın şişen karnı olacaktır. Erkek balıkla çiftleşen dişi lepistesin karnı günden güne şişecek, fazla yem yemiş gibi bir görünüme sahip olacaktır. Şişen karnın arka kısmında gravid noktası adı verilen bölge zamanla koyulaşacak, siyahlaşma söz konusu olacaktır.
Japon balığım hareket etmiyor ne yapmalıyım?
Sindirim sistemi tıkandığında veya Japon balığı kabız olduğunda, keseler aşırı şişer ve japon balığınız kontrolünü kaybeder. Bu hastalığın başlıca nedenleri su kalitesi (yüksek amonyak veya nitrat seviyeleri), termal şok, aşırı beslenme veya lif içermeyen zayıf bir diyettir.
 
Geri
Üst