- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 261.342
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Balıklar neden erken ölür?
Akvaryumda balık ölümlerinin ana nedeni sudaki oksijen azalmasına bağlı olarak gelişen boğulmalardır. Çünkü nadir birkaç balık türü dışında akvaryum balıklarının bir çoğu yaşamak için suda çözünmüş oksijene ihtiyaç duyar. Ani balık ölümlerinin bir diğer nedeni ise yanlış su değişimidir.Balıklar neden hep dipte durur?
Dipte duran tüm balık davranışlarının temel nedeni düşük su kalitesi veya parazitler değildir. İç hastalıkları da bir balığın bunu yapmasına neden olabilir. İç bakteriyel enfeksiyonlar oldukça ciddi olabilir ve balık, nedene bağlı olarak ilaçla iyileşebilir veya iyileşmeyebilir.Fanusta japon balığı ne kadar yaşar?
Türkiye’de Japon balığı olarak anılan balık farklı ülkelerde balığın ismi renginden dolayı altın balıktır (gold fish). Ortalama ömürleri 5 yıl olan Japon balıklarının suyuna, yemine ve akvaryum/fanus bakımına özen gösterilirse bu sürenin 10 yıla kadar çıktığı bilinmektedir.
Japon balığı neden ölür?
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Balıklar su içer mi içmez mi?
Evet, balıklar da su içer. Balıklar tatlısularda ve tuzlu sularda yaşayanlar olarak ikiye ayrılır. Tatlısu balıklarının vücutlarındaki tuz yoğunluğu dışarıya göre daha yüksek olduğu için dışarıdan balığın vücuduna su geçişi olur. Tatlısu balıkları da bu fazla suyu devamlı dışarı atmaya çalışır.Balıklar öldükten sonra neden hareket eder?
Oluşan bu elektrik akımı, bir nörondan bir sonrakine aktarılarak ilgili hücre tipini uyarmaktadır. Ölü balıkların vücutlarında olan şey de aslında budur; basitçe ölümü gerçekleşmiş olsa bile, aksiyon potansiyelinin kesimden arta kalan kısımlardaki sinir hücrelerinde hala tetiklenebiliyor olmasından kaynaklıdır.Fanusta japon balığı yaşar mı?
Fanusta Japon Balığı Bakımı Japon balıkları genellikle fanusta beslense de bu yanlış bir bakım türüdür. Fanusta da bakılması mümkün görülen ancak akvaryumdaki kadar uzun süreli olmadığından daha çok akvaryumda bakılması önerilmektedir.