- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 213.672
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Balıkçılık ekonomik faaliyetleri ne?
Tarım sektörü içerisinde yer alan balıkçılık faaliyetleri; denizler, iç sular, yapay havuz, baraj, göl, gölet, dalyan gibi alanlarda avlanan, kültürü yapılan balıklar, su bitkileri, süngerler, yumuşakçalar, memeliler ve kabuklular gibi canlılarla, bunlardan elde edilen ürünleri içermektedir1.Ülkemizde balıkçılık en çok nerede yapılır?
Karadeniz Türkiye balık üretiminin v’sını karşılar. Başta hamsi olmak üzere 3 kabuklu ve 38 balık türü avlanır. Karadeniz’den avlanan balıkların; a,5’i hamsi, &’sı çaça, %4,3’ü Karadeniz istavriti, %2’si palamuttur.
Türkiye’de balıkçılık niye gelişmemiştir?
Ülkemizde Balıkçılığın Gelişmemesinin Sebepleri: Denizlerimizin balık bakımından zengin olmaması. Açık deniz (Okyanus) balıkçılığının yapılmayışı. Taşıma ve depolama imkanlarının yetersizliği. Denizlerimizdeki kirlenmenin önlenememesi.
Türkiyede kaç çeşit balık var?
Son yıllarda balık türlerinin net sayısına ulaşabilmek için çok kapsamlı çeşitli araştırmalar yapılıyor. Yapılan araştırmaların sonucuna göre ise, dünya denizlerinin genelinde toplam 15 binden fazla balık türü yaşıyor. Türkiye’de ise, balık çeşitlerinin bilinen net rakamı ise, 384’tür.Çevremizde yapılan ekonomik faaliyetler nelerdir?
ÇEVREMİZDEKİ EKONOMİK FAALİYETLER
Balıkçılık en çok hangi ülkede yapılır?
Bulgular arasında, denizde saatlerce yapılan ölçümlerle ticari balıkçılığın % 85’ini oluşturduğu ortaya çıkan 5 ülke var. Bu oranın yarısı Çin’e ait, diğer büyük yüzdeye sahip ülkeler ise İspanya, Japonya, Güney Kore ve sadece 23 milyonluk nüfusa sahip, İsviçre’den bile daha küçük bir ülke olan Tayvan.
Balık çeşidi en fazla nerede bulunur?
Ülkemizde balık türleri sayısı açısından en zengin bölge Karadeniz’dir. Karadeniz’in zengin olmasının sebebi kendisine çok sayıda ırmağın bağlı olması ve bu ırmaklardan denize diğer canlılara besin kaynağı olan planktonların taşınmasıdır.Karadenizde neden çok balık var?
Kışın soğuk ve kuru kuzey yönlü rüzgarlar suyu hem soğutur ve hem de buharlaştırır.Yüzeyin soğuk suları derine dalarken oksijeni de derine taşır. Rodos civarında tekrar yüzeye çıkan su alanına Rodos Döngüsü denir. Burası balık yönünden zengindir.
Deniz balıkçılığı ne demek?
Özel balıkçı tekne ve gereçleriyle yapılan, büyük anapara ve örgütlenmeye dayalı balıkçılık. Okyanus veya denizin sahanlık alanı ötesinde, genellikle karasuları dışında kalan sularda yapılan balıkçılık.