AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balik yagini kimler kullanmamali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balık yağını kimler kullanmamalı?​

Fazla Omega 3 kullanan kişilerin kanlarında seyrelme görülebilmektedir. Bu neden sebebi ile kan sulandırıcı kullanan kişilerin Omega 3 takviyesi alması olası bir kanama durumunda kan durdurulması güçleştireceği için kullanılması tavsiye edilmez.
Balık yağı yetişkinlere kilo aldırır mı?
Balık yağının insan vücuduna kilo aldırıcı bir etkisi bulunmamaktadır. Günde 1 ya da 2 defa alınan balık yağının insan vücuduna kalori olarak pek bir etkisi bulunmamaktadır ve kilo almak için de insan vücudunda kalori fazlası oluşması gerekmektedir. Bu nedenle balık yağı kilo almak için kullanılmaz.
Balık yağı kalp hastaları kullanabilir mi?
Omega 3 takviyesi için teşhisi konulmuş kalp damar hastalığı olanlarda bir doktora başvurarak günde 1 gram omega 3 (EPA+DHA, tercihen yağlı balıklardan ) tüketilmesini önermiştir (daha çok çalışmalar da gerektiğini de ekleyerek).

Balık hapının faydaları nelerdir?​

Balık yağının faydaları arasında çeşitli kalp rahatsızlıkları, kolesterol, depresyon, anksiyete bozuklukları, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), zayıflamış bağışıklık sistemi, kanser, diyabet, iltihaplanma, eklem iltihabı, iltihabi bağırsak sendromu, AIDS, Alzheimer, göz bozuklukları, sarı nokta …
Balık yağı hapı kilo almaya yardımcı olur mu?
Yapılan araştırmalar sonucunda balık yağının beyindeki iştah sinyallerini azalttığı tespit edilmiştir. Bunun sonucunda kişide tokluk hissi yaratarak acıkmayı geciktirdiği bilinir. Halk arasında genellikle kilo almaya yardımcı olduğu bilinen balık yağının aslında diyet listelerinde kullanımı uygundur.
omega 3 kalbe zararlı mı?
Özellikle omega 3 yağ asitlerinin takviyelerle alınması zararlı olarak görülür. Çünkü kan sulandırıcı ilaçlarla alınan fazla omega 3 yağ asitleri beyin kanamalarına ve kişilerde kısmi felce sebebiyet verebilir. Genellikle omega 3 yağ asitlerinin doğal yollar ile alınması çok önemlidir.
Temel tespit, günlük diyette Omega 3 yağ asitlerinin çok eksik olmasıdır. Oysaki esansiyel yağların dengelitüketilmesi gerekir. Omega 3 yağ asitlerinin kalp damar hastalıklarından ölümlerin azaltılmasında, kalp ritm bozukluklarının önlenip, giderilmesinde çok olumlu etkileri vardır.
 
Geri
Üst