AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balık Sofralarının Tamamlayıcısı Fırında Helva

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Balık Sofralarının Tamamlayıcısı Fırında Helva Tanımı İçin Malzemeler
500 gram tahin helvası
1 su bardağı süt (300 mililitre)
5-6 damla limon suyu

Balık Sofralarının Tamamlayıcısı Fırında Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Helva çatal ya da ezici yardımıyla pürüzsüz hale getirilir.
Üzerine süt eklenir 2 materyal birbirine yeterlice yedirilir.
Boza kıvamında bir karışım elde edilir (Süt ölçüsünü artırıp azaltabilirsiniz).
Limon suyu ek edilir tabandan güzelce karıştırılır.
Minik güveç kaplarına boşaltılır.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında göz göz olana kadar pişirilir.
Fırında 5 dakika tutulur daha sonra çıkarılır ve sıcaklı servis edilir.
Dilerseniz üzerine kıyılmış ceviz yada fındık serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
Balık Sofralarının Tamamlayıcısı Fırında Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst