Balık Nasıl Pişirilir?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Balık en sağlıklı besinlerden biri Hem faydalı yağlar iceriyor hem de protein deposu Bu nedenle sporcuların da sık sık tercih ettiği bir besin Herkes balık pişirebilir Tavaya biraz yağ koymak ya da fırının derecesini ayarlamak bile bazen yeterli Ama daha iyi, daha lezzetli balığın da kendine has sırları var İşte balık tiryakilerine uygun balık pişirmek icin ipucları
Donmuş balık nasıl pişirilir?

Bu konuda uzman olan coğu kişi balığın 18 derecede bekletilmesi gerektiği taraftarı Bu derecede saklandığı zaman balık yaklaşık 3 ay boyunca tazeliğini koruyor Yağlı balıkların buzluk omruyse yaklaşık 2 ay Marketten dondurulmuş balık alıyorsanız bakmanız gereken en onemli ozellik tamamen katı olarak donduğundan emin olmak Daha once cozunup tekrar dondurulduysa ya da paketlerinde hasar varsa kesinlikle almamanız gerek
Donmuş balığın buzlarını cozmenin en iyi yoluysa bir akşam onceden buzluktan cıkarıp buzdolabına koymak Balık pişirmek icin ipuclarından biri bu Cunku eğer buzunu daha cabuk cozmek icin başka yontemlere girişirseniz balığın hem tadı bozulacak, hem dokusu Ustelik bazı besin maddeleri de kaybolacak Bu yuzden oda ısısında bekletmeyin
En iyi tadı yakalamak icin balığı neye gore secelim?

Balık pişirmek icin ipuclarından biri de taze balığın gozlerinde Balıkcıdan ya da marketten aldığınız taze balıkların gozlerinin canlı, koyu ve parlak olması onun tadının da guzel olacağı anlamına gelir Balık pişirmek icin balıkcıya gittiğinizde dikkat etmeniz gereken bir başka kural da balığın derisi ve pullarının hasar gormemiş ve canlı gorunmesi Nemli bir goruntu, katı ve parlak oluşu balığın taze olduğunu gosterir Ayrıca kotu balık kokusundan da uzak durun, alacağınız balık kesinlikle taze ve deniz gibi kokuyor olmalı
Balık pişirmek icin kısa bir sure bekleyecekseniz onu suyla duruladıktan sonra kağıt havlularla guzelce kurulayın Daha sonra da buzdolabınızın en soğuk bolmesinde saklayın
Balığı cok pişirmeyinBalık pişirmek icin tek bir ipucuna ihtiyacınız olsa onu cok pişirmemeniz gerektiği olurdu Duşunsenize, balık ciğ haliyle bile yenilebilen bir et Peki normal bir pişirme seviyesi nasıl anlaşılır? Balığın etini catal ya da bıcakla hafifce aralayın Beyaz ya da mat bir renk almışsa pişmiş demektir Ayrıca bıcak onu kolay kesiyorsa bu da piştiğinin kanıtı
Izgara balık nasıl yapılır?Bircoğumuz balığın ızgarada, mangalda pişmiş haline bayılıyoruz Ama bu yontemle piştiğinde balık daha da kuruyor Nem kaybını korumak adına ızgara balık pişirmek icin daha once de değimiz gibi ızgaranın uzerinde cok fazla tutmayın Balığı fazla pişirmeyin Izgara balık pişirirken balığınızın kurumasını engelleyecek en iyi yontemse onu marine etmek Hemen size balık pişirmek icin basit ve guzel bir marine tarifi verelim Zeytinyağı, limon suyu, sarımsak rendesi, cok az soğan, tuz, biber ve isteğinize gore soya sosu ve kekiği bir kapta karıştırın Balığınıza bu sosu guzelce yedirdikten sonra 1 – 3 saat arasında buzdolabınızda bekletin İşte bu kadar basit
Un ve yumurtaya bulayarak kızartınBalığı en lezzetli yapan şeylerden biri onu once yumurtaya ardından una bulayarak kızartmak Bunu yapışmayan bir tavada az yağ katarak pişirmelisiniz Ayrıca tavada balık pişirmek icin hazırladığınız bu karışımın icine beğendiğiniz baharat ve ceşnileri de koyabilirsiniz Bir de hem balığınızı daha lezzetli yapmak hem de ellerinizi daha az kirletmek icin bir ipucumuz var Un, zeytinyağı ve yumurta karışımını bir kapta iyice cırpın Sıvı hamura benzeyen bir gorunume kavuştuğunda balıklarınızı icine atarak karışıma bulayın
Bu ipucları ile balık pişirmek hem daha kolay hem de daha sağlıklı bir hal alacak Sizin de yiyecekler ve beslenme ile ilgili sorularınız varsa uzman yorum olarakdanışabilirsiniz
 
Geri
Üst