AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balık Köftesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Balık Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Levrek veya uskumru fileto dondurulmuş
1 adet yumurta
1 baş kuru soğan
3-4diş sarımsak
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Tuz
Kara biber
Pul biber
İsteğe göre isot
Küçük bir tutam kereviz yaprakları
2 yemek kaşığı keten unu
1 yemek kaşığı ciha tohumu
1 yemek kaşığı karnıyarık tozu
1 yemek kaşığı limon tozu şart değil

Balık Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Balıkları kılçıklarını temizleyip, doğuyoruz küp şeklinde çok iri olmadığı halde siz nasıl isterseniz öyle doğrayın köfte halini vereceğiz.
Doğradıktan sonra yumurta, tuz, baharat içerisine ekliyoruz soğanı yemeklik doğuyoruz sarımsağınıda bir tavada çok az zeytin yağı veya tereyağı ile soğanı kavuruyoruz.
İçerisine kereviz yapraklarınıda maydanoz gibi doğrayıp kokusu çıkana kadar pişirin. Kereviz olmayan maydanoz da kullanabilir vardı kereviz tercih ettim.
Soğan, sarımsak, kereviz soteleyip, pembeleşince soğanlar hafif sıcağı çıkınca balıkların üzerine ekleyip diğer malzemeleri ekleyip ciha keten unu karnıyarık tozu, tu baharatlarınıda ekleyip yoğuruyoruz.
İyice özleyip karışınca kaşarı ekleyip bir tur onunla yoğurun, kaşarlar karışsın. Şekil verecek kıvama geldiğinde şeklini verip tavada pişirin.
Zeytin yağı kullandım pişirirken tarifi budur içerisine yarışacağını düşündüğünüz baharatı kullana bilirsiniz damak zevkinize nasıl uygunsa gayet doyurucu ve lezzetli bir tarif deneyen herkese afiyet olsun şimdiden sevgiler
Not: Ben limonu kabuğunu kurutup toz haline getirdim baharat gibi kullanıyorum balık köftesine kullandım.

Balık Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst