Balık Kızartması Tanımı İçin Gereçler
1 kilo karadeniz hamsi
Terbiyesi için
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam kimyon
2 yemek kaşığı zeytin yağ
Kızartmak için
Bir tava zeytin yağı
Bulamak için
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz un
Balık Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balıkları güzelce yıkayıp seviyeye alalım.
Üzerine baharatları salça ve yağı ekleyip uygunca karıştıralım.
Bir iki saat kadar terbiyede bekletelim.
Sonra bir tabakta mısır unu ve beyaz unu karıştırıp balıkları tek tek una bulayıp evvelden ısıttığımız zeytin yağına bırakalım.
Kızardıkça çevirelim her iki tarafı kızardıktan sonra servis tabağına alalım, afiyet olsun.
Balık Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo karadeniz hamsi
Terbiyesi için
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
1 tutam kimyon
2 yemek kaşığı zeytin yağ
Kızartmak için
Bir tava zeytin yağı
Bulamak için
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı beyaz un
Balık Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Balıkları güzelce yıkayıp seviyeye alalım.
Üzerine baharatları salça ve yağı ekleyip uygunca karıştıralım.
Bir iki saat kadar terbiyede bekletelim.
Sonra bir tabakta mısır unu ve beyaz unu karıştırıp balıkları tek tek una bulayıp evvelden ısıttığımız zeytin yağına bırakalım.
Kızardıkça çevirelim her iki tarafı kızardıktan sonra servis tabağına alalım, afiyet olsun.
Balık Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı