Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balik kafasi ile ne yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balık kafası ile ne yapılır?​

Balık çorbası küçük balıkların bütününden yapılabildiği gibi, eti fileto yapılan büyük balıkların kafasından ve kemiklerinden de yapılabilir. İnanılmaz besleyici ve lezzetli olan balık kafası çorbası, içine eklenen sebzelerle daha bir tatlanır.

Balık Çorbası neye iyi gelir?​

Balık çorbasının faydaları
Balık çorbası sosu nasıl yapılır?
Balık suyunu tencereye alın. Terbiyesi için; yumurta sarısı ve limon suyunu hızlıca karıştırın. Sıcak durumda olan balık suyu ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak çorba tenceresine aktarın. Terbiyesi ile birlikte 10 dakika daha kısık ateşte kaynattığınız çorbayı, daha fazla bekletmeden sıcak olarak servis edin.
Balık çorbası ile ne yenir?
Balığın Yanında Ne Yenir?

Balık ne işe yarar?​

Çocukların ve yetişkinlerin düzenli olarak tüketmesi gereken balık, bağışıklık sistemini koruyor, çocukların zeka gelişimine katkı sağlıyor, kemikleri güçlendiriyor, hücreleri onarıyor ve depresyonun zararlı etkilerini yok ediyor.

Balık çorbası için hangi balık?​

Balık çorbası yaparken genel olarak palamut, kırlangıç, iskorpit gibi balıklardan kullanılır.
Lokanta usulü balık çorbası nasıl yapılır?
Soğan, havuç, kereviz ve patatesi küp küp doğrayın. Levreğin yüzgeç kuyruk ve kafasını kesip tencereye sebzeler ile alın. Üzerini hafif geçecek şekilde soğuk su ilave edin. Kaynama noktasına gelince defne yaprağı ilave edin ve ara ara köpüğünü alarak kısık ateşte 40 dk pişirin.
Balık çorbası nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?
Sebzeli Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balığı ve 1/2 soğan ile birlikte suda haşlayın.
- 1/2 soğanı yemeklik olarak doğrayın.
- Soğanı zeytinyağında orta ateşte 2 dk kadar kavurun.
- Üzerine havuç ve patatesi eş zamanlı olarak atın ve orta ateşte yaklaşık 2-3 dk kadar kavurun.
 
Geri
Üst