Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balik kafasi corbasi hangi baliktan yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balık kafası çorbası hangi balıktan yapılır?​

Balık çorbası küçük balıkların bütününden yapılabildiği gibi, eti fileto yapılan büyük balıkların kafasından ve kemiklerinden de yapılabilir.

En iyi balık çorbası hangi balıktan yapılır?​

En iyi balık çorbası hangi balıktan yapılır?
Balık çorbası için en iyi balık ‘Levrek Balığı’ dır. Özellikle kış aylarında bol miktarda bulabileceğiniz Levrek Balığı ızgara, buğulama olarak sofralarımızda yer alırken balık çorbası için de en iyi alternatiftir.

Iyi bir balık çorbası nasıl yapılır?​

Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Levrek balığını ayıklayıp, temizleyin.
- Balığı tencereye aktarın.
- Kereviz sapı, kabuğunu soyduğunuz havuç ve soğanı gelişi güzel doğrayın.
- Doğranmış sebzeleri, maydanoz, tane karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, zerdeçal, kişniş tohumu ve tuz ile birlikte tencereye aktarın.

Balık kafası nasıl yenir?​

Balık kafası nasıl yenir?
baligin kafasinda yenecek birkac muhim nokta vardir: yanaklar, dil, gozler, beyin ve kafayi govdeye baglayan kisimdaki etler.

Sazan balık kafası çorbası nasıl yapılır?​

Sazan (Çapak) Balığı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balığı temizleyip yıkayalım.
- İçine limon ve sirkeyi ekleyelim. üzerine çıkan köpükleri alalım.
- Ayrı bir tavada küp küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım.
- Balık kaynayınca içine salçalı sosu ekleyelim.

Sazan balığının kafası yenir mi?​

Sazan balığının kafası yenir mi?
Kanserden beyin fonksiyonlarına, dişlerden kemiklere kadar insan vücuduna sayısız faydaları bulunan balık sağlıklı bir vücut için olmazsa olmazlardandır.

Balık çorbasına neler konur?​

Balık Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr haşlanmış balık.
- 6 su bardağı balık suyu+4 bardak su (200 ml)
- 1 büyük kuru soğan (yarısı haşlamada yarısı çorbada)
- 2 diş sarımsak.
- 1 küçük kereviz.
- 1 küçük havuç
- 1 küçük patates.
- tuz, karabiber.

Palamut Balık çorbası nasıl yapılır?​

Palamut Balık çorbası nasıl yapılır?
Terbiyeli Palamut Çorbası Nasıl Yapılır?
- Palamut filetoyu kuşbaşı iriliğinde doğrayın.
- Suyu tencereye alıp ısıtın.
- Küçük bir kâsede unu çok az suyla ezin.
- Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Çorbaya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.

Sade balık çorbası nasıl yapılır?​

Balık Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balık üzerini kaplayıncaya kadar suya koyulup 1 soğan ilavesiyle haşlanır.
- Haşlanan balık süzgeçle süzülür.
- Balık soğuyunca kılçıkları ve derisi ayıklanır, küçük didilir, bir kenara alınır.
- Çorbanın pişeceği tencerede zeytinyağı da yarım soğan ve sarımsak incilterek az kavrulur.

Palamut balığı çorbası nasıl yapılır?​

Palamut balığı çorbası nasıl yapılır?

Sarı Balık çorbası nasıl yapılır?​

 
Balık kafası çorbası genellikle eti fileto yapılan büyük balıkların kafasından ve kemiklerinden yapılır. Balık çorbası için en iyi balık olarak "Levrek Balığı" tercih edilir. Levrek balığı, balık çorbası için de en iyi alternatif olarak kabul edilir.

Balık çorbası yaparken genel olarak şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Balığı temizleyip, tencereye aktarın.
2. Sebzeleri (kereviz sapı, havuç, soğan), baharatları (maydanoz, karabiber, sarımsak, defne yaprağı, limon suyu, zerdeçal, kişniş tohumu) ve tuzu ekleyerek tencereye aktarın.
3. Malzemeleri suyla birlikte kaynatın ve çorbanın kıvamına gelene kadar pişirin.

Balık kafası genellikle yanaklar, dil, gözler, beyin ve kafayı gövdeye bağlayan kısımdaki etler gibi bölgelerinde yenir. Balık kafası çorbası yaparken genellikle balığı temizleyip yıkamanız, limon ve sirke ekleyerek köpükleri almanız, kavrulmuş soğan ve sarımsağı eklemeniz gibi adımlar izlenir.

Sazan (Çapak) balığı çorbası yaparken balığı temizleyip yıkayarak başlayabilir, sonra içine limon ve sirke ekleyerek köpükleri alabilir, soğan ve sarımsağı kavurarak balıklarla birlikte pişirebilir ve salçalı sos ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Sarı balık çorbası yapımını videodan izleyebilirsiniz. Tarif ayrıntıları videoda daha iyi anlatılıyor. Umarım yardımcı olmuşumdur. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst