AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Balik izgarasi nasil olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balık ızgarası nasıl olmalı?​

Önce balığı kağıt havlu ile kurulayın. Sonrasında bir kap içine tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyundan oluşan bir karışım hazırlayın. Balığı bu karışımda biraz dinlendirin ve sonrasında süzerek ızgaraya alın. Balık böylelikle ızgara tellerine yapışmayacak, hem de daha iyi kızarıp daha lezzetli olacak.

Hangi balık güzel olur?​

Lezzetli Balıklar
Çipura balık ızgara nasıl yapılır?
Çipura Izgara Nasıl Yapılır?
- Sos malzemelerini blenderda çekin.
- ÇipuralarI bir kaba alın ve her yüzüne 3’er kesik atın.
- Üzerine zeytinyağı, ve tuz serpin.
- Her birinin içine birer adet defne yaprağı ekleyin.
- Balığın her bir yüzünü ızgarada 6 dakika pişirin.
- Pişen çipuraların üzerine sos gezdirerek servis edin.
Balığın tavaya yapışmaması için ne yapmak lazım?
Balığın yapışmasını önlemek için pişirmeden önce kullanacağımız ortamın yani ızgaranın, fırının, tavanın ve yağının ısınması çok önemli. Eğer döküm tava veya çelik tava kullanıyorsanız yapışamayan tavalara göre biraz daha fazla yağ kullanmalısınız.

Hangi balık fırında güzel olur?​

Balık çeşidine göre pişirme yöntemi belirlenir. Özellikle de büyük balıklarda fırında pişirme yöntemi en sağlıklı olan olarak ön plana çıkar. Mercan, çipura ve ya levrek gibi balıklar fırında rahat ve kokusuz bir şekilde pişirilebilir. Bu sayede balıklar hem lezzetli hem de sulu olarak kalır ve kurumazlar.

Izgara balık nasıl terbiye edilir?​

Malzemeler arasında; yarım çay bardağı elma sirkesi, bir çay bardağı soya sosu,2 çorba kaşığı esmer şeker ve bir tatlı kaşığı taze zencefil bulunmaktadır. Tüm malzemeler karıştırılarak balıkların bu sos içinde en az yarım saat bekletilmesi, oldukça lezzetli bir balık yemeği pişirmeye imkân verecektir.
Döküm tavada balık ızgara nasıl yapılır?
Balıklar dinlenirken tavanızı ocağın üstüne koyarak yağlamadan güzelce ısıtın. Tavanızın iyice ısındığından emin olduktan sonra balıklarınızı tavaya her kısmı ısıyla temas edecek şekilde dizin. Balıkların altta kalan kısımları iyice kızardıktan sonra, maşa yardımıyla balıklarınızın diğer yüzünü çevirin.
Çipura ızgara mı tava mı?
Genellikle 250 gram ile 350 gram ağırlıkta olan çupra tavada ve ızgarada pişirilmektedir. Daha büyük ağırlıklara ulaşan balıkların ise fırında pişirilmesi tavsiye edilmektedir.
 
Geri
Üst