AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balik hangi kuvvetle hareket eder?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
132.993
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Balık hangi kuvvetle hareket eder?​

Balıklar, çevreleyen suya karşı kuvvet uygulayarak yüzerler. İstisnalar vardır, ancak bu normal olarak, vücudun uzunluğunu burundan kuyruğa kadar hareket ettiren , genellikle ilerledikçe genişleyen bükülme dalgaları oluşturmak için balıkların vücudunun her iki yanındaki kasları kasılmasıyla elde edilir .

Balıklar suda nasıl nefes alır deneyi?​

Balıklar suda nasıl nefes alır deneyi?
Leğene üçte ikisi oranında su konur ve torbalar leğendeki suyun içine konarak hangilerinin battığı hangilerinin yüzdüğü incelenir. Deney sonunda içinde hava olmayanın battığı, içinde hava olanların yüzdüğü gözlemlenir.

Balıklar nasıl hızlı yüzer?​

Balıklar nasıl hızlı yüzer?
Bir balığın gövdesinin bir tarafındaki kaslar kasıldığı zaman kuyruğu da o tarafa doğru hareket eder. Bu sırada suyun geriye doğru itilmesi, balığın ileriye doğru hareket etmesini sağlar.

Balıklar suda nasıl boğulmaz?​

Kanın solungaç iplikçiklerindeki akışı, suyun solungaçlar üzerindeki akışının ters yönündedir. Bu durum daha fazla oksijen alınmasını sağlar. Çoğu balıkların solungaç yayları üzerinde solungaç tarakları da bulunur. Ağızdan alınan su, solungaçlardan dışarı atılırken suda çözünmüş oksijen, difüzyonla kana verilir.

Balıklar suyun altında nasıl nefes alır?​

Balıklar suyun altında nasıl nefes alır?
Solunum, yaprakçıkları çevreleyen suda erimiş oksijenle kılcal damarlarda dolaşan kanın alyuvar hücreleri arasında olur. Oksijenin kana geçebilmesi için suyun devamlı olarak solungaçların üzerinden geçmesi gerekir. Balık, suyu ağzından alır, solungaç yaprakları üzerinden geçirir. Bu arada oksijen difüzyonla kana geçer.

Balıklar neden yüzer?​

Balıklar neden yüzer?
Balıklar yüzgeçlerini kısarak yan yan yüzer. Bu davranış bir bakıma balığın diğer balığa karşı teslimiyetini gösterir. Korkan balığın bu hareketine yatıştırma veya teslim olma davranışı denilebilir.

Balıklar balık yeminden başka ne yer?​

Balıklar doğal ortamlarında balıklar, sinek, böcek ve bitkileri yiyerek beslenmektedir. Bunların yanı sıra suda yetişen solucan, böcek lavraları, yeşil bitkiler, yosunlar ve mercanlar gibi besinlerden de yaralanabilmektelerdir.

Balık nasıl hareket eder?​

Balık nasıl hareket eder?
Solungaçlar suyun içindeki oksijeni süzen bir süzgeç mantığıyla çalışır. Bununla beraber, su yüzeyine çıkarak hava yutarak solunum yapan balıklar da vardır. – Hava soluyabilen tırnaşık balık, kuyruğu ve yüzgeçleri sayesinde karada hareket edebilir.
 
Geri
Üst