AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balık Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Balık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 adet levrek (çipura kullandım öbür balıklar da olabilir)
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet soğan
1 orta uzunluk patates
Yarım limon
Bir kaç defne yaprağı
2 litre kadar su
Tuz, karabiber
Bir tutam maydanoz
Dereotu

Balık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle temizlenmiş balık, tane karabiber, kereviz yapraklarını, soğanı defne yaprağını tencerede 15-20 dk kadar haşlayalım.
Daha sonra balığı alıp güzelce didikleyelim.
Haşlanma suyunu süzelim diğer bir tencereye aktaralım.
İçine minik minik doğranmış havucu kerevizi, kapya biberi patatesi içine atıp pişirelim.
Daha sonra didiklenmiş balığı ve limon suyunu ekleyelim bir iki taşım kaynatalım.
Karabiberini, kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ekleyip çorba pişince sıcak servis edelim.
Yağ kullanmadım balık yağlı olduğu için kâfi geldi. Materyalleri siz zevkinize nazaran arttırabilirsiniz.
Balık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst