AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balik bugulama nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
134.582
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Balık buğulama nasıl yapılır?​

Balıklar bir miktar zeytinyağıyla hafifçe yağlanır ve üstlerine her iki tarafını çevirerek tuz ve karabiber serpilir. Doğranan soğan ve sarımsaklar balıkların karınlarının içine doldurulur ve balıklar ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirilir. Defne yaprakları da balıkların karnına yerleştirilir.

Ocakta balık buğulama nasıl yapılır?​

Haydi tarif;
- Patates ve soğanları halka halka doğrayın.
- Teflon tencerenin tabanına soğanları dizin.
- Üzerine patatesleri sıralayın.
- Biberi, domatesleri ve sarımsağı doğrayın.
- Tenceredeki patateslerin üzerine ekleyin.
- Balıkları tuzlayın.
- Tencereye sıralayın.
- Balıkların üzerine limon dilimlerini koyun.

Hamsi buğulama nasıl yapılır?​

Hamsi buğulama nasıl yapılır?
Hamsi Buğulama Nasıl Yapılır?
- Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın.
- Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin.
- Hamsileri derin bir kaba alın.
- Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin.
- Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.

Fırında Palamut buğulama nasıl yapılır?​

İki eşit parçaya bölüp tuzladığınız palamutları domateslerin üzerine dizin. Limon dilimleriyle süsleyin. Defne yaprağı ve tane karabiberleri fırın tepsisine alın. Zeytinyağını balıkların üzerine gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Tencerede balık buğulama kaç dakikada pişer?​

Yuvarlak kestiğimiz domates ve limonu da ekliyoruz iki çorba kaşığı kadar zeytinyağı koyuyoruz ve tencerenin kapağını kapatarak ocağın en küçük gözünde kısık ateşte 30 dk kadar pişiriyoruz.

Karadeniz hamsi buğulama nasıl yapılır?​

Karadeniz hamsi buğulama nasıl yapılır?
Karadeniz Usulü Nefis Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamsilerin kafalarını koparıp ayıklıyoruz ve bol suyla yıkayıp süzüyoruz.
- Temizlenen hamsileri süzüp ayrı bir kaba alıp yaklaşık 1 çay kaşığı tuz ile karıştırıp beklemeye alıyoruz.
- Soğanımızı ay şeklinde doğrayıp balıkları pişireceğimiz tencereye koyuyoruz. (
Hamsi buğulama ya su konur mu?​
Hamsi buğulamaya su konur mu? Fazla miktarda hamsi kullanarak buğulama yaparsanız, tencereye su ilave etmek gerekmez. Yarım veya bir kilo hamsi ile buğlama yaparsanız, bir çay bardağı su ilavesi gerekir.
Palamut balığı buğulama nasıl yapılır?​
Palamut Buğulama Nasıl Yapılır?
- Palamutu balıkçıya dilim dilim doğratın.
- Balıkları sudan çıkarın tekrar yıkayın, tuzlayın, biberleyin.
- Tavayı alın.
- Soğanınızı yarım ay şeklinde doğrayın ovun ve süzgece koyup yıkayın suyunu sıkın.
- Sarımsakları da doğrayarak soğanların üstüne dizin.

Fırında soslu palamut nasıl yapılır?​

Fırında soslu palamut nasıl yapılır?
Fileto doğranmış palamutları yıkayıp süzün ( ben bu işlemi balıkçıda yaptırıyorum). Bu arada sosu hazırlayalım, soyulmuş sarımsağı tuzla dövelim, üzerine sıvı yağ ,tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine balıkları hazırladığımız sosu iki tarafına da sürüp dizelim .
 
Balık buğulama yapımı oldukça lezzetli ve sağlıklı bir seçenektir. Hem fırında hem de tencerede balık buğulama yapabilirsiniz. İşte detaylı olarak tarifler:

**Fırında Balık Buğulama:**
1. Balıkları temizleyip yıkayın.
2. Bir miktar zeytinyağı, tuz ve karabiber ile balıkları hafifçe yağlayın, her iki tarafına çevirerek serpin.
3. Doğranmış soğan ve sarımsakları balıkların içine doldurun.
4. Balıkları defne yaprakları ile birlikte ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin.
5. Üzerine limon dilimleri ekleyebilirsiniz.
6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

**Tencerede Balık Buğulama:**
1. Patates ve soğanları halka halka doğrayın.
2. Tencerenin tabanına soğanları dizin, üzerine patatesleri sıralayın.
3. Biber, domates ve sarımsağı doğrayın ve tenceredeki patateslerin üzerine ekleyin.
4. Balıkları tuzlayın ve tencereye sıralayın.
5. Balıkların üzerine limon dilimleri koyun.
6. Kapağını kapatıp, tencerenin en küçük gözünde kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin.

**Hamsi Buğulama:**
1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın.
2. Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin.
3. Hamsileri derin bir kaba alın ve üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin.
4. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.

**Palamut Balığı Buğulama:**
1. Palamutu temizleyip dilimleyin.
2. Balıkları tuzlayın ve biberleyin.
3. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve sarımsakları doğrayarak üzerine dizin.
4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun! Balık buğulama yaparken taze ve kaliteli malzemeler kullanmaya özen göstererek, lezzetli bir deneyim yaşayabilirsiniz.
 
Geri
Üst