Balik biberi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
126.191
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Balık biberi nedir?​

Geleneksel acı biber türlerinden biridir. 1947 yılından bu yana balık ve deniz ürünlerinin lezzetlendirilmesinde kullanılır. Biberin taze hali ve görüntüsü çok güzel olup biberleri alacalıdır. Yapraklarıda alacalı olan biber, acı olup hayli lezzelidir.

Balık biberden ne yapılır?​

Balık biberlerle çok güzel bir turşu yapıyoruz bugün. Hem aromatik, hem az malzemeli bir turşu bu….Balık Biber Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 2dişsarımsak.
- 1adetdefne yaprağı
- 4-5adettane karabiber.
- 1çay kaşığışeker.
- 1tatlı kaşığıtuz.
- 2/3çay bardağıüzüm sirkesi(100 ml)
- 1yemek kaşığızeytinyağı
- 300grambalık biber.
Capsicum annuum familyasına ait olan jalapeno biberi, Meksika kökenli bir sebzedir.
Bir kavanoz biber turşusu nasıl yapılır?
Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kavanozları kaynar su ile çalkalayıp, durulayın.
- Bir sürahinin içerisinde su, kaya tuzu, limon tuzu, şeker ve sirkeyi karıştırın.
- Kavanozlara biber ve sarımsakları dizin; üzerine hazırlanan turşu suyunu ağzına dek doldurun.
- Oda sıcaklığında 2 hafta dinlendirin.
Sıcak su ile acı biber turşusu nasıl yapılır?
Biberler yıkanır. 1 litrelik cam şişeye biberler araya sarımsak eklenerek basılır. Üzerine sirke, şeker, tuz ilave edilir. En son kaynar su biberlerin üzerini kapatacak kadar ilave edilir ve yeni konserve kapağı ile sıkıca kapatılır.

Balık biberli turşu nasıl yapılır?​

Yağlı Balık Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Biberlerimizi yıkayıp kurutalım yanmaz tavada orta ateşte biberleri közleyelim.
- Diğer yandan suyu yağı sirkeyi tencereye koyalım.
- Tuzu da ekleyip tuz eriyesiye 5dk kaynatalım.
- Közlenen biberleri kavanozlara önce sarımsakları her kavanoza 4- 5 tane koyalım.

Balık biber turşusu nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?​

Yağlı Balık Biber Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Balık biberler yıkanıp kurulanır ve sap kısımları ayrılır.
- Bir tavada yağ ilave edilmeden közlenir.
- Sarımsaklar diş diş soyulup küçük parçalar halinde doğranır.
- 1 litrelik cam kavanozlara ilk olarak biraz sarımsak yerleştirilir ve üzerine balık biberler sıkıca dizilir.
 
Geri
Üst