AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balik avinda neden kursun kullanilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balık avında neden kurşun kullanılır?​

Olta kurşunu olta balıkçılığı için en önemli malzemelerden biridir. Olta kurşunu genel olarak yemin hedeflenen alana fırlatılması için yemin zemin yani dip kısmına ulaşması için ve şamandıranın hassasiyetini desteklemek için en önemli malzemelerin başında gelmektedir.

Olta kursunu erir mi?​

Kurşun külçe veya parçalar halinde kepçe içine konur ve ateşe tutulur. Sıvı hale gelene kadar ısıtılarak eritilir.
10×30 çapariler boğaza özeldir, çok avcıdır ve uzak atışlara dayanıklıdır. 10×25 ve 10×20 çapariler ise balığın kıyıya yakın olduğu zamanlarda ve akıntının güçlü olmadığı yerlerde hafif kurşunlar ile daha başarılı av yapabileceğiniz çaparilerdir.
Balık kurşunu nedir?
Özellikle hafif çapari türlerinden ve yumuşak dokulu sahte yem çeşitlerinden kullanan balıkçıların mutlaka edinmesi gereken kurşun ağırlık çeşitleri, olta iğnelerinizin suyun derinliklerine kadar batmasını sağlayarak dipte gezen balıkları rahatça avlayabilmenize olanak tanıyor.
Melek gözü kurşun ne işe yarar?
·Hunter Eyes Angel Melek Gözü Sinarit, Trança, Fangri ve Grida gibi derin su taş balıklarının avcılığında kullanılan canlı yem batırma kurşunudur. ·Fosforlu Ultraviyole renkleri ve parlak yüzeyi sayesinde ışığı depolayarak ve yansıtarak uzak mesafedeki balıkların bile dikkatini çekerek canlı yemi farketmelerini sağlar.

Kurşun yerine ne kullanılır?​

Kurşun Yerine Kullanılan Maddeler Bazı alanlarda kurşun yerine kullanılan çeşitli maddeler bulunmaktadır. Örneğin akülerde kurşun yerine, nikel-kadmiyum, civa, nikel-çinko, gümüş-çinko, demir ve karbon-çinko bileşimleri kullanılabilmektedir.

Kurşun ne zaman erir?​

Kurşun (Pb) atom numarası 82, atom kütlesi 207,19 olan mavi-gümüş rengi karışımı bir elementtir. 327,5 °C’ta erir ve 1740 °C’ta kaynar. Doğada, kütle numaraları 208, 206, 207 ve 204 olmak üzere 4 kararlı izotopu vardır.
Denizlerimizde hamsiden sonra en fazla bulunan istavrit balığı yazın ılıman denizlerin sahil bölgelerinde yaşar. Kışın ise 100m derinliğe kadar olan kesimlere çekilir.
 
Geri
Üst