Baligin yaninda hangi sos gider?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
251.622
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Balığın yanında hangi sos gider?​

Balık Çeşitlerine Göre Sos Tarifleri
Balık sosunda neler var?
1 çay kaşığı kekik. 2 yemek kaşığı limon suyu. 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı…Malzemeler;
Balık dip sosu nasıl yapılır?
Harika Balık Dip Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 6 diş sarımsak.
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı hardal.
- 2 yemek kaşığı mayonez.
- 1 tatlı kaşığı sirke.
- Yarım limonun suyu.

Balıkta hangi baharatlar kullanılır?​

Balık Yaparken Ekleyebileceğiniz 7 Baharat!
Balık nasıl terbiye edilir?
Balığı marine etmek için sirke, şarap gibi mayalanmış asidik malzemeler veya limon suyu zeytinyağı, baharat ya da aromalı otlarla karıştırılabilir. Ayrıca süt, sulandırılmış tarhana, yoğurt, soğan sarımsak ve kereviz yaprağı ya da tozu da marine etme işlemi için kullanılabilir.
Sarımsaklı balık sosu nasıl yapılır?
Sarımsakların kabuğunu soyup ezelim sıkılmış limonu üzerine ekleyelim. Daha sonra zeytinyağı ve tuzu da ekleyip bir kavanozda iyice çalkalayalım. Sarımsak severler için enfes bir sos normal balığın üstüne limon döktüğümüz gibi bu sosu dökelim. Levrek de enfes oldu afiyet olsun.
Tarator sos ;
- Rondodan ceviz ve sarımsağı geçirin. Ardından ekmeği ekleyip tekrar rondodan geçirin.
- Üzerine limon suyu, yoğurt, tuz, zeytinyağını ve mayonezi ekleyip bir kaç kez daha rondodan geçirince sosumuz hazır deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Balık baharatı nasıl kullanılır?
Kullanım Şekli: Uskumru, çipura, levrek gibi balıklarda 1 yemek kaşığı (15 gr) Arifoğlu Balık Baharatını yarım çay bardağı kadar Arifoğlu Zeytin Yağı ile karıştırın. İsteğe göre tuz ekleyerek marinize edin. Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra, fırında, tavada veya ızgarada pişirebilirsiniz.
Balığa karabiber atılır mı?
Karabiber, ısı uygulanan bazı balık tariflerinde balığın tadını bastırdığı için beyaz biberin kullanılması bunu önleyecektir. Yemeğin ya da sosun renginin bozulmaması için açık renkli balık yemeklerinde de tercih edilir. Neredeyse her çeşit pişirme yöntemiyle pişirilmiş deniz ürünlerinde sonradan kullanıma da uygundur.

Balık kızartma harcı nasıl yapılır?​

1 su bardağı un, 2 yumurtanın çırpılmış beyazı, 1 su bardağı su, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay bardağı incecik kıyılmış kapya biber, 2 adet ince kıyılmış taze soğan ve 1 çay kaşığı tuzla hazırlanır. Balıklar una bulandıktan sonra tüm bu malzemelerin karıştırılmasıyla hazırlanan bulamaca batırılır.
Balık yaparken hangi baharatlar kullanılır?
 
Geri
Üst