- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Balığın ızgaraya yapışmaması için ne yapmak lazım?
Önce balığı kağıt havlu ile kurulayın. Sonrasında bir kap içine tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyundan oluşan bir karışım hazırlayın. Balığı bu karışımda biraz dinlendirin ve sonrasında süzerek ızgaraya alın. Balık böylelikle ızgara tellerine yapışmayacak, hem de daha iyi kızarıp daha lezzetli olacak.Alabalık ızgara nasıl yapılır?
Bir kap içerisinde zeytinyağı, yarım limon suyu, sarımsak, biberiye, tuz ve karabiber ile balığı güzelce karıştırın ve buzdolabında 30 dk kadar marine edin. Marine bitiminde balıkları önceden ısıtmış olduğunuz ızgarada her bir yüzünü yaklaşık 5-6 dk kadar pişirmeniz yeterlidir.Temizleyip fileto çıkardığınız yayın balığını küçük parçalara ayırıp, sırayla defne yaprağı, soğan, paprika, biber dilimleri ve balık olmak üzere tüm malzemeleri biberiye dalına dizin. Hazırladığınız karışımda yarım saat dinlendirip şişleri ızgaraya koyun ve arada bir çevirerek 12 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Tavada ızgara alabalık nasıl pişirilir?
Önce 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağ ile tavayı yağladım. Tavayı ısıtıp balıkları öylece yerleştirdim. Orta ateşte alt üst pişirdim. Hiçte balık kokusu olmadı bol roka salatası eşliğinde servise hazır yanında limon olmazsa olmaz.
Yayın balığı ızgara olur mu?
Yayın balığını fırında, tavada veya ızgarada zevkle pişirebilirsiniz.
Yayın balığı nasıl terbiye edilir?
Yayın Balığı Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?- Balık dilimlerini yıkayıp kurulayın. Marine için cam kap kullanın.
- Marine malzemelerini karıştırıp dilimleri iyice sosa bulayın.
- Üzerini Streç ile kapatıp en az 2 saat bekletin.
- İster ızgara yapın. İster unlayarak tavada kızartın.
- Kağıt havluya çıkarıp fazla yağını alın.