AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balığın En Kolay En Lezzetli Hali Buğulma

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Balığın En Kolay En Lezzetli Hali Buğulma Tarifi İçin Malzemeler
Çinekop balık 8-10 adet (Siz başka balık da kullanabilirsiniz)
1 büyük boy soğan
1 büyük boy patates
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 kase su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1-2 dal maydanoz

Balığın En Kolay En Lezzetli Hali Buğulma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Eğer bu şekilde denemediyseniz balığı, lütfen deneyin. Bundan sonra hep bu tarifle yapacaksınız idaalıyım !.
Tavaya sıvı yağ dökülür.
Halka halka doğranmış soğanlar dizilir. Onun üstüne halka halka doğramış patatesler dizilir ve tekrar üstüne halka halka doğranmış biberler serpilir.
Ayıklanıp temizlenmiş balıklarımız da sebzelerin üzerine sırayla dizilir.
Balıkların üzerine doğranmış sarımsaklar ve tereyağı parçaları atılır.
Tuzu ve karabiberi eklenir.
En son 1 kase sıcak suda açtığımız salça sosu üzerine gezdirerek dökülür ve kapağı kapatılarak ocağın altı açılır.
Kısık ateşte bırakılır.
Pişen balığa ince kıyılmış maydanozlar eklenir ve kapağı açık şekilde suyunu çekene kadar biraz daha pişirilir.
Ardından bandıra bandıra yemek için servise hazırdır
Balığın En Kolay En Lezzetli Hali Buğulma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst