- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Balgam li öksürük neden olur?
Balgamlı öksürüğün oluşma nedenlerinin birden fazla olduğunu belirtmek doğru olacaktır. Bunlar; akciğerde meydana gelen hasar, soğuk algınlığı, yabancı maddelerin kullanımı, sigara içmek, göğüs rahatsızlıkları, bronşit, zatürre, verem, alerjiler, sinüzit, soğuk havalara maruz kalmak şeklinde sıralanabilir.1 aylik bebek Oksurugu ne ne iyi gelir?
Bitki çayları içerisinde karanfil, tarçın ve elma kabuğu, limon ve ıhlamur yaprağı karışımını 12 ayı geçen bebeklerde kullanabilirsiniz. Ihlamur yaprağını ayva yaprağı ile kaynatarak da tükettiğinizde sonuç alabilirsiniz. Bu karışımlar bebekler için doğal öksürük şurubu olarak kabul edilir.
Ciğerden gelen balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?
Ihlamur soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir aynı zamanda balgamın vücuttan atılmasına yardım eder. Ihlamur çayı aynı siyah çay gibi demlenir. Balgam söktürücü özelliğinin artması için ebegümeci de ekleyebilirsiniz. 2 kaşık ebegümecini ve 2 kaşık ıhlamuru 3 bardak suya ekleyin.
Balgam öksürük yapar mı?
Balgamlı öksürük, balgam üretimi ile birlikte görülen öksürüğe denir. Balgam, göğüs veya boğazın arkasına bir şey sıkışmış gibi bir hisse neden olur. Akciğer ve solunum yollarında normal şartlar altında da bir miktar mukus üretimi vardır.Öksürmek ciğerleri temizler mi?
Akciğer ve bronşları etkileyen hastalıklar ve enfeksiyonlar sonucu balgam oluşmaktadır. Akciğer kendini temizleyebilmek için öksürük ile balgamı vücuttan uzaklaştırmaya çalışır.
Öksüren bebeğin göğsüne ne sürülür?
Ihlamur kaynatıp ılık ılık verebilirsiniz.Çookk iyi geliyor Balı bebeğin göğsüne sürün, ütü ile ısıttığınız bezin balın üzerine koyun. 3 gün buna devam edin. Ihlamurla elma kabuğunu kaynat 10 dakika bekle içir iyi gelir ben öyle yapıyorum, çok iyi geliyor.