AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bale Dansçılarının kazandığı ücret

haberci

Yeni Üye
Bale dansçıcı ne değin kazanır,
Bale Dansçısının maaşı
Bale Dansçılarının kazandığı vergi
Bale Dansçısı mesleki eğitim süresince kazancı söz konusu değildir Fakat başarılı yer alan öğrencilere
Sevda Cenap And Müzik Vakfı'nca burs verilmektedir Konservatuarda lisans eğitimi
yapan son derslik öğrencileri Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde bahşedilen bir takım
temsillerde sahneye alışmak ve kısmi bir ödenti kazanmak amacıyla yevmiyeli ressam
statüsüyle çalışabilirler
Bale Dansçısı Eğitim sonrasındaki kazancı Devlet Opera ve Bale Kurumunda epeyce yüksektir Bale
dansçılarının aldığı minimum aidat net minimum ücretin takriben 10 katı kadardır *

Bale dansçıları genellikle eğitim süreçleri boyunca maaş alamazlar. Ancak, başarılı öğrencilere Sevda Cenap And Müzik Vakfı tarafından burs verilebilir. Konservatuvar lisans eğitimi alan son sınıf öğrencileri, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde sahne deneyimi kazanmak amacıyla yevmiyeli ressam statüsüyle çalışarak kısmi bir ödeme alabilirler.

Bale dansçılarının eğitim sonrasındaki kazancı ise Devlet Opera ve Bale Kurumunda oldukça yüksektir. Bu kurumda çalışan bale dansçılarının aldığı minimum ücret, net asgari ücretin yaklaşık 10 katı kadar olabilmektedir.

Bale dansçıları vergi ödemekle yükümlüdürler. Kazançlarına göre vergilendirilirler ve gelir vergisi ödemeleri gerekebilir. Ancak, vergi miktarı bireysel kazançlarına, harcamalarına ve vergi dilimlerine göre değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle, bale dansçılarının kazançlarından ne kadar vergi ödeyecekleri değişkenlik gösterebilir.

Geri