AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balda prolin ne kadar olmali?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balda prolin ne kadar olmalı?​

Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine göre prolin miktarı en az 300 mg/kg olmalıdır.

Prolin değeri ne demek?​

Balda en bol bulunan aminoasit olması sebebiyle prolin balın aminoasit içeriğini belirlemek amacıyla standart olarak kullanılır. Prolin içeriği balın kalitesinin ve 300 mg/kgdeğerinin altına düştüğünde ise tağşişin bir göstergesidir.
Anzer Bali kac prolin?
Anzer balının kalitesi bütün dünyada ünlüdür. Anzer balı 1335 prolin değerindedir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından arı yetiştiriciliğinde kalite değeri olarak belirlediği taban değeri 300 prolindir. Bu sınır değer yakın zamana kadar 1 kilogramda 180 mg’dı.
Baldaki prolin ne işe yarar?
Balın antioksidan etki gücünde prolin değeri büyük bir rol oynamaktadır ve antioksidan gücünü artırmaktadır. Waikato Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, bal yemenin yaşlanmayı geciktirdiği, hafızayı güçlendirdiği ve endişe gibi problemleri ortadan kaldırdığı ortaya koyulmuştur.

Balda diastaz sayısı kaç olmalı?​

m) Balda diastaz sayısı 8 den az olamaz. Ancak narenciye balı gibi yapısında doğal olarak düşük miktarda enzim içeren ve doğal olarak HMF miktarı 15mg/kg. dan fazla olmayan balda diastaz sayısı 3 den az olamaz.

Baldaki sakkaroz değeri ne demek?​

Bal içerdiği şekerler nedeniyle tatlı bir gıda maddesi. Balın özünde fruktoz (%34), sakkaroz (%2) ve levuloz (meyve şekeri, %40) başta olmak üzere 15 şeker molekülü tespit edilmiş. Balın bileşimindeki bu şekerler tüketim anında hemen kullanılabilen enerjiye dönüşüyor.
Balda HMF ne demek?
Bal içerisinde Hidroksimetil Furfural (HMF) tespiti, balda tağşiş yapıldığının göstergesidir. Hidroksimetil Furfural (HMF)’ın gıda maddelerinde bulunma miktarı sınırlandırılmıştır. Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine göre balda 40 mg/kg’a kadar bulunmasına izin verilmektedir.
Diastaz sayısı ne demek?
bitişik pozisyonda bulunan iki kemik arasındaki mesafeye denir (mesela bacaktaki tibia ve fibula gibi). balda bulunan ve nişastayı hidrolize eden bir enzim. enzimin baldaki miktarı balın kalitesini gösterir. bal sıcakta ve güneşte tutulduğunda diastazı yok eder, balda ( hidroksimetilfurfural ) oluşur.
Arı tarafından nektara ilave edilen bir başka enzim diastaz enzimidir. Nektarlar nişasta içermediğinden dolayı bu enzimin fonksiyonu tam anlamıyla bilinmemektedir. Arıların diastaz enzimini polen taneciklerinde bulunan nişastayı sindirmek için kullandıkları düşünülmektedir. Diastaz balda bulunan doğal bir enzimdir.
 
Geri
Üst