AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Balda neden metal kasik kullanilmaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Balda neden metal kaşık kullanılmaz?​

Balın pH değeri 3,5 – 5,5 arasında, yani asidik olduğundan, metal bir cisimle temas etmesi metal cisimde korozyona neden olabiliyor. Bu da balın hızla bozulmasına sebebiyet veriyor. Fakat günümüzde kullanılan kaliteli çelik kaşıklarda bu risk oldukça düşük.

Tahta kaşık mı metal kaşık mı?​

2. Ahşap hissi daha iyidir. Metal, plastik veya silikon ile karşılaştırıldığında ahşap daha yumuşaktır, bu nedenle de ahşap hissi daha güzeldir. Ahşap mutfak eşyalarının daha kalın kulpları vardır ve bu da onları tutmayı kolaylaştırır.
Hangi kaşık daha sağlıklı?
Tahta kaşık satın alırken boyasız ve cilasız tahta kaşık almak daha sağlıklıdır. Kullanılan tahta kaşıkların çatladığı veya kırıldığı görüldüğü an yenisi ile değiştirmek gerekir. Bununla beraber metal kaşıkların da renk değişimi, matlaşma ya da çizilme olduğu zaman vücutta zehirlenmeye yol açacağı unutulmamalıdır.
Bal plastik kaşıkla yenir mi?
Hepsini kullandık ve sonuçlar bize şunu gösterdi. Bu kaşıklar içinde ürünlerin içine bırakılan iyi kalite çelik kaşık ve porselenlerde herhangi bir aktivite düşüşü gözlemlemedik. Oysa düşük kalite krom kaşık, tahta kaşık ve plastik kaşık ise oldukça düşük sonuçlar verdi.

Tahta kaşık mı plastik kaşık mı?​

Metal araç-gereçler ısıyı çok kolay iletirken, tahta kaşıkla çok uzun süreler boyunca bir şey karıştırmak istediğinizde hem eliniz yanmaz hem de pişirme araçlarınız çizilmez. Özellikle saatlerce karıştırılması gereken yemek ve tatlılarda ya da kazan yemeklerinde tahta kaşık kullanmanızı öneririz.

Süt kaynarken hangi kaşık?​

1. Tencereye tahta kaşık koymak. En çok kullanılan en emniyetli yol olarak bilinir, sadece süt değil kaynadığında taşma riski olan her malzeme için rahatlıkla kullanılabilir.
Tahta kaşık nasil olmali?
Süt kaynarken karıştırılır mı?
Kaynamaya başlamış olan sütün altını kısmadan yüksek ateşte pişirmeye devam etmek kısa süre içinde dibinin tutmasına sebep olur. Bunun önlemek için süt kısık ateşte kaynatılmalıdır. Sürekli karıştırmak ve sütü tencereye koymadan önce tencereyi bir miktar su ile çalkalamak da dibinin tutmaması için etkili bir yöntemdir.
 
Geri
Üst