AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Bal petekleri neden altigen seklindedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Bal petekleri neden altıgen şeklindedir?​

Bir depoyu en az malzeme ve en fazla yer sağlıyacak şekilde inşa etmenin yolu, duvarları altıgen yapmaktadır. Kısacası altıgen hücrelerden oluşan bir petek, en az bal mumu ile en çok depolama alanı sağlayan şekildir. Bal arısı olabilecek en ideal şekli kullanmaktadır.

Arılar nasıl altıgen petek yapar?​

Peteğin inşasında kullanılan yöntem ise çok şaşırtıcıdır: Arılar petek inşaatına iki-üç ayrı yerden başlarlar ve aynı anda iki-üç dizi şeklinde peteği örerler eski çok sayıda arı, değişik yerlerden başlayarak, aynı ölçülerde altıgenler yapıp, bunları birbirine ekleyerek peteği örer ve en sonunda ortada buluşurlar …
Arı peteği neden yapar?
Arılar tarafından salgılanan balmumundan yapılan petekler, bal, polen ve larvaları depolamak için kullanılır.

Arı poleni nasıl taşır?​

Polen 21 günlük işçi arılar tarafından koloninin protein gereksinimini sağlamak amacıyla bilinçli olarak toplanmaktadır. Bitkinin çiçeklerine nektar almak için giden arılar, vücutlarına bulaşan bu polenleri düzenli hareketlerle bir araya getirir, arka bacaklarında bulunan polen sepetçiğine biriktirerek kovana taşırlar.

Bal peteği anlamı nedir?​

BAL PETEĞİ 1. Arıların yumurtalarını bırakmak için kendi çıkardıkları bal mumu denen madde ile yaptıkları ve içini balla doldurdukları, altı köşeli gözlerden meydana gelen kalıp.
Arının özellikleri nelerdir?
Arıların Özellikleri
Bal peteği mantar ve bakterilere karşı güçlü bir savunma sistemi oluşturur. Bu özelliği sayesinde pek çok enfeksiyon vücudunuzdan uzak kalır. Yapılan araştırmalara göre enfeksiyondan uzak kalmak adına, balı peteği ile tüketmeniz önerilir. Bal peteği, vücudun koruma sistemini daha da güçlendirir.
Arılar, çiçeklerden nektar toplayarak bal yapar. Midenin birinde, özel bir enzimle nektarı karıştırarak bal yapar. Diğer midesiyle de yaşamını devam ettirir.
Bal nasıl meydana gelir?
Bal, arılar tarafından çiçeklerden , bitkilerden ve meyve tomurcuklarından alarak yuttukları nektarın , bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşur.

Polen nasıl muhafaza edilir?​

Arı poleni en iyi şekilde buzdolabında saklanır veya dondurularak kurutulur. Arılar tarafından bal haline getirilmemiş veya arı kovanında fermente edilmiş polenler, oda sıcaklığında bırakılırsa çürür.
 
Geri
Üst