- Konu Yazar
- #1
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
200 gram yumuşak teremyağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardagı un
Şerbeti için
2.5 su bardagı şeker
3 su bardagı su
Birkac damla limon suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Bulamak için
1 çay bardağı irmik
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz. Sonra da unumuzu yavaş yavaş ve kabartma tozunu da ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirelim.
Şimdi de şerbetimizi hazırlıyoruz tenceremize şeker ve suyu koyup karıştırıp, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya yakın bir kaç damla limon suyunu ekleyip soğuması için indiriyoruz.
Dinlendiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça alıp elimize önce yuvarlayıp, sonra da uzun uzun parmak şekli veriyoruz. Sonra da irmiğe bulayıp sonra da tepsimize diziyoruz bu şekilde devam ediyoruz bitene kadar.
Sonra da 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirelim rengi böyle sararınca çıkarıyoruz.
Sıcak tatlıya soğuk şerbet döküyoruz sonra da üzerine hindistan cevizi serpip, servis ediyoruz ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram yumuşak teremyağ
1 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
2.5 su bardagı un
Şerbeti için
2.5 su bardagı şeker
3 su bardagı su
Birkac damla limon suyu
Üzeri için
Hindistan cevizi
Bulamak için
1 çay bardağı irmik
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeyi koyup karıştırıyoruz. Sonra da unumuzu yavaş yavaş ve kabartma tozunu da ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirelim.
Şimdi de şerbetimizi hazırlıyoruz tenceremize şeker ve suyu koyup karıştırıp, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya yakın bir kaç damla limon suyunu ekleyip soğuması için indiriyoruz.
Dinlendiğimiz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça alıp elimize önce yuvarlayıp, sonra da uzun uzun parmak şekli veriyoruz. Sonra da irmiğe bulayıp sonra da tepsimize diziyoruz bu şekilde devam ediyoruz bitene kadar.
Sonra da 200 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirelim rengi böyle sararınca çıkarıyoruz.
Sıcak tatlıya soğuk şerbet döküyoruz sonra da üzerine hindistan cevizi serpip, servis ediyoruz ve hazır herkese şimdiden afiyet olsun.
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı