SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Bal Parmak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Yarım paket margarin yada tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Üzeri için;
İrmik
Fıstık tozu yada hindistan cevizi vs
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
5 damla limon suyu
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu karıştırıp kaynatalım.
Kaynayınca da limon suyu ekleyip altı kısık şekilde 2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Yumurta şekeri karışımı yapacağımız kaba alalım ve çırpıcı ile karıştıralım.
Daha sonra irmik ,sıvı yağ ,şekerli vanilin ekleyip çırpalım.
Margarini ekleyelim ve kabarma tozu ile kontrollü olarak un ekleyip yoğuralım.
Kulak memesi kıvamında oluncaya kadar güzelce yoğuralım.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde şekil verelim.
İrmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
180 derece fırında üstü ve altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbetini dökelim ve üzerini arzuya göre süsleyelim. Afiyet olsun
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım paket margarin yada tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet yumurta
Üzeri için;
İrmik
Fıstık tozu yada hindistan cevizi vs
Şerbeti için;
3 su bardağı su
2.5 su bardağı şeker
5 damla limon suyu
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Şeker ve suyu karıştırıp kaynatalım.
Kaynayınca da limon suyu ekleyip altı kısık şekilde 2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım.
Yumurta şekeri karışımı yapacağımız kaba alalım ve çırpıcı ile karıştıralım.
Daha sonra irmik ,sıvı yağ ,şekerli vanilin ekleyip çırpalım.
Margarini ekleyelim ve kabarma tozu ile kontrollü olarak un ekleyip yoğuralım.
Kulak memesi kıvamında oluncaya kadar güzelce yoğuralım.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde şekil verelim.
İrmiğe bulayıp tepsiye dizelim.
180 derece fırında üstü ve altı pembeleşinceye kadar pişirelim.
Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak şekilde şerbetini dökelim ve üzerini arzuya göre süsleyelim. Afiyet olsun
Bal Parmak Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı