Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Bal Kabaklı Muhallebili Kup

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Bal Kabaklı Muhallebili Kup Tarifi İçin Malzemeler
1,5 kg bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Muhallebi için;
1 lt süt
2 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket vanilin
Taban için;
2 paket yulaflı bisküvi
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağ
1 su bardağı fındık içi

Bal Kabaklı Muhallebili Kup Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak bal kabağını küçük küpler halinde doğrayıp şeker ve su ile yumuşayana kadar pişirelim.
Blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edelim. (gerekirse su ilave edebilirsiniz. Kabağın cinsine göre değişebilir. Ben ekstra 1 su bardağı daha su ekledim pişme aşamasında. Çok akışkan da olmayacak katı da olmayacak. ) kenara alıp soğutalım.
Taban için bisküvileri rondodan geçirelim.
Fındık ve tereyağını ekleyip yedirerek iyice karıştıralım.
Kuplara paylaştırıp bardak yardımıyla üzerlerine bastırarak düzleyelim.
Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri tencereye alıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Ocaktan alıp tereyağ ve vanilin ekleyip karıştıralım.
Hiç bekletmeden kuplara paylaştıralım. Bekledikçe yoğunlaşır paylaştırması zor olur ayrıca pürüzsüz bir görüntü de olamaz.
Muhallebi soğuyup katılaşınca bal kabağı püresini kaşık yardımıyla üzerlerine pay edelim.
Süsleme kısmı tercihe göre değişir ben fındık kullandım. Ceviz de çok yakışıyor tavsiye ederim
Beni instagramdan takip etmeyi unutmayın ❤.

Bal Kabaklı Muhallebili Kup Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst